esmaspäev, 12. mai 2014

Elav ajalootund

Väljavõte Postimehe veebist.

Kes ei saa aru, kuidas oli võimalik 1940. aastal Eestis riigipööre korraldada: aga täpselt samamoodi nagu praegu arenevad asjad Ukrainas. Nii nagu siis, nii ka nüüd vaatab ülejäänud maailm lihtsalt suu ammuli pealt, näidatakse näpuga, aga keegi sekkuda ei julge.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lääne mahitatud Kiievi hunta tapab iga päev inimesi. Pane tähele - teeb seda raskerelvadega ja varustus muutub iga päevaga paremaks.
Kuni Maidani sündmusteni valitses Ukrainas rahu.
Kes on sõjasüütaja?

Anonüümne ütles ...

Eestis oli olukord 1940.a. siiski täiesti erinev. Eesti oli monorahvuseline ühtne riik ja seda tuli vallutada sõjalise jõuga, mida Stalin ka tegi.

Ukraina on aga kogu aeg olnud sisuliselt lõhestunud venekeelseks ja sovetimeelseks ida-kaguosaks ja ukrainakeelseks lääneosaks. Lihtsalt nüüd on need vastuolud väga selgesti väljendunud ja kindel, et ka Venemaa õhutab neid omakasupüüdlikult takka.

Maidani riigipöörajate valitsusel pole Idas mingit autoriteeti, neid lausa vihatakse seal.Mida rohkem tekib Mariupoli ja Odessa laadseid veriseid intsidente, seda suuremaks läheb vaen mõlema leeri vahel, kuni leppimine ja ühes riigis elamine muutuvad täiesti võimatuks.

Võib olla on see juba praegu võimatu ja Ukraina jagunebki de facto kaheks. Praegu tundub küll, et "hoholli" ja "moskaali" ära lepitada on sama võimatu kui armeenlast ja aserit või kreeklast ja türklast.

Anonüümne ütles ...

Ukrainas pole demokraatiat, nagu Eestis polnud 1939/40. Selline riik laguneb igast otsast. Kas Eestis on nüüd, on vaieldav & kaheldav.

Inno ütles ...

Üldiselt peetakse raha keskmisest teadlikumaks ja välismaa investorid juba põgenevad Eestist. Arvata võib, et mikid ei saada oma sõdureid otse venelaste vastu, nii et eesti rahval tuleb tõenäoliselt taas üksi vaenlasega silmitsi seista.

Margus Kiis ütles ...

Võrrelda praegust Ukrainat 1940 aastaga Baltimaades on täiesti asjatundmatu. Alates 1939 olid Eestis N.Liidu väed sees, lisaks käis ka, ülla -ülla vist paljudele, II maailmasõda. Hitler marssis samal ajal isiklikult Pariisi muide. Nii et parem õppige ajalugu, mitte ärga ajage rumalat juttu.
Ukrainas käib praegu mitmelt poolt mahitatud kodusõja laadne protsess, õnneks veel enamasti käsirelvade tasemel aga iga hetk võib seal juhtuda ka hullemat. Ja mis sekkumist Tähismaa ootab? Et USA kuulutaks Venemaale sõja või? Või mida?

Inno ütles ...

Jah, seda.

Anonüümne ütles ...

Päris uskumatu avaldus Inno poolt!Pidasin teid ikka tunduvalt targemaks.