laupäev, 18. juuni 2016

Inno ja Irja Kohviku manifest: toetame Kaur Kenderit, Edgar Savisaart, Tiit Ojasood

Inno ja Irja Kohviku manifest

Inno ja Irja Kohvik on seisukohal, et praegusel ajal, kus Eestis esineb järjest rohkem poliitilisi tagakiusamisi, on äärmiselt oluline, et kõik poliitiliselt taga kiusatud ühte hoiaksid ning teineteisele toetust avaldaksid.

Seega.

Inno ja Irja Kohvik toetab kirjanik Kaur Kenderit tema võitluses justiitsvägivalla vastu. Kaur! Kuradi raisk, ükskõik, mis minevikus oli, ja me leiame endiselt, et see su kirjatükk on tülgastav. Aga. See, mida sinuga tehakse, ei ole demokraatlik. Ei ole õigusriigile kohane. On puhtakujuline kirjaniku tagakiusamine, kuna ta on muutunud võimudele ebamugavaks. Seepärast toetame sind ja mõistame sinu vastu alustatud menetluse ja käima lükatud kohtuprotsessi karmilt hukka.

Inno ja Irja Kohvik toetab ka Edgar Savisaart. Siin ei ole vaja pikalt põhjendada: Edgar Savisaar on Eesti suurima opositsioonierakonna esimees ja tema suhtes on alustatatud kriminaalmenetlust. See on lubamatu ja käsitamatu, et selline asi toimub Euroopa Liitu kuuluvas riigis.

Inno ja Irja Kohvik toetab Tiit Ojasood. Kohvik mõistab igasuguse vägivalla hukka juba seepärast, et üks kohvikupidajatest on samuti kogenud lähisuhtevägivalda, KUID nõustume NO99 näitlejate avalduses kirjapanduga, et Ojasoole makstakse praegu kätte poliitilistel põhjustel. See vana, kokkuleppemenetluses lahendatud asi rebiti avalikkuse ette pärast seda, kui Ojasoo asus presidendikandidaadina toetama Allar Jõksi. Seega on tegu puhtakujulise poliitilise tagakiusamisega. Nii et: toetame Tiit Ojasood ja leiame, et tema teatrijuhi kohalt lahti kangutamine oli vale. Selg sirgu, Tiit! Praegu ei ole aeg alla anda!

Head sõbrad! Eestis on praegu ajad, kus me peame hoidma ühte. Ja „meie” all peame silmas inimesi, kes usuvad inimõigustesse. Kes tahavad ka edaspidi elada riigis, kus inimesed võivad mõelda, mida tahavad. Uskuda, mida tahavad. Öelda, mida tahavad. Kus nad julgevad seda teha. Ärme lase oma sõpru, vabadust kalliks pidavaid kaaslasi tasalülitada. Seisame sellele vastu.

United we stand, divided we fall. Seepärast ongi praegu vaja kõrvale panna kõik mineviku kanakitkumised ja toetada kõiki, kes neisse ülalmainitud väärtustesse usuvad.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Muidugi on demokraatlikus ühiskonnas lubamatu korrumpeerunud linnapead kohtu alla anda...

Anonüümne ütles ...

Seda enam, et terves arenenud maailmas, KÕIGIS demokraatlikes riikides on opositsioonipartei liider antud riigi õigussüsteemist lahti haagitud ehk võib karistamatult teha mis tahab. Ärge jumalapärast Eestisse tagasi tulge, tibukesed, siin juhtub hirmsaid asju! Ja abirahad demokraatlike õiguste ja vabaduste eest võitlejatele on ka näruselt väikesed, kõik ikka selleks, et sundida neid tööd tegema ja niiviisi raha teenima, sest siis ei jää neil ju aega ülla ürituse nimel blogisid pidada ja muudmuud mõnusalt aega surnuks lüüa.

Anonüümne ütles ...

Mõtlen mida tahan ja usun mida tahan. Nagunii :D Ainult sellesamuse... ütlemisega on jälle pisut pahasti ses Eesti ühiskonnas.

Anonüümne ütles ...

Nojah need nimed on teisitimõtlejad, kes on tehtud patuoinasteks. Tegelikult peaks selliseid toetama juba sepärast, et ainult tallalakkujatest bürokraatidega oleks maailm väga igav.

Irja ütles ...

Absoluutselt nõus! Aitäh!