esmaspäev, 27. juuni 2016

Kender hullumajja? Rahu, ainult rahu!

Lugesin just, et Kaur Kender saadetakse hullumajja. Tahaksin selle peale öelda: „Rahu, ainult rahu!” Ekspertiisi tegemine ei tähenda veel nõukaaja mõttes hullumajja saatmist ega ka mitte seda, et kohus (kohtunik Leo Kunman) Kenderit hulluks peaks. Pealegi - nagu märkis ka kohtunik - , võib ekspertiisi tulemusena selguda, et Kender on hoopis geenius.

Kirjutasin, et Kohvik toetab Kaur Kenderit. Jään ka nüüd selle juurde, kuid leian, et kohtu määratud psühhiaatriline ekspertiis on õigustatud. Kui keegi kirjutab sedavõrd räige, piiri peal balansseeriva teksti, siis on õige järele kontrollida, kas selle autoril on ikka kõik niiütelda kupli all korras.

Kender toob oma suure eeskujuna välja Markii de Sade'i. Markii de Sade istus pikka aega hullumajas, kus tegeles ka kirjatööga. Hullumajas valmisid tema parimad teosed. Kui Kenderi eeskuju on de Sade, no mida siis põdeda.

Ei nõustu ka Meelis Oidsalu kriitikaga, et Leo Kunman on „muretult erapoolik”. Vastupidi - Kunman on üks erapooletumaid kohtunikke, kellega ma abiprokurörina kokku puutusin. Mis puutub talle etteheidetavasse muretusse, siis jah, Kunman ei ole surmtõsine ja sõjakas kohtunik, aga jumal hoidku teid selliste kohtunike eest! Mina selliseid nägin ja usaldage mind - te ei taha neid enda üle otsustama!

Nii et ootame rahulikult ekspertiisi tulemuse ära ja räägime siis.

Kommentaare ei ole: