teisipäev, 28. juuni 2016

Vau! Eesti eeskuju peaks olema Island!

Pisike Island võitis jalgpallis suurt Inglismaad, väljavõte Delfi veebist.

Mäletate, majanduskriisi ajal kümmekond aastat tagasi oli Island see, kes sai maailmas ühe suurima matsu. Kuna sealsed pangad olid kõvasti investeerinud välismaale ja said sealt suuri kahjusid. Island oli tookord hullemas seisus kui Eesti ja paljud ennustasid Islandi majandusele pikka vindumist. Tookord räägiti, et Eestil läheb paremini kui Islandil, kuna Eesti on Euroopa Liidus, Island mitte.

Praegu on Islandi majandus mitu korda paremas seisus kui Eesti (pole siis ime, et Eestis ei taheta eriti Islandist enam rääkida, kuigi Island oli esimene riik, mis maailmas iseseisvat Eestit tunnustas ja sellepärast on Tallinnas Islandi väljak!). Islandi SKP elaniku kohta on läinud isegi mööda Soomest ja jõudnud Rootsi tasemele. Kas te kujutate ette?! Ja seda olukorras, kus Island pole saanud ELilt neid tohutuid rahasüste, mida on saanud Eesti. Ja siis räägitakse Eesti eduloost. Island on maailmas suurim edulugu! NB! Ilma Euroopa Liiduta!

Ja mis nad tegid? Esiteks saatsid välismaised pangad pikalt ja kaitsesid oma elanikke. Eestis, vastupidi, läks valitsus koostööle välispankadega ja paljudel kohalikel elanikel ning ettevõtetel tõmmati hing kinni. Ning hing püsib kinni siiamaani, kõik on jätkuvalt kõigile võlgu ja see olukord ei lahene niipea. Paljud noored inimesed lähevad suures hädas tööle mujale, NB! isegi sinnasamma Islandile, et maksta Eestis tagasi oma laenusid. Kannatab Eesti majandus ja sellega Eesti riik, suurest väljarändest on tingitud kõik need koondamised ja kärped, koolide ja haiglate sulgemised, kuni haldusreformini välja. Ja see protsess ainult süveneb, sest väheneva elanike arvuga maal, kahaneva majanduse juures ei julge keegi investeerida. Mis tähendab üha uusi „reforme”, mis pole tegelikult muidugi mingid reformid, sest ei muuda elu Eestis paremaks, vaid need on lihtlabased kärped, mida valitsus nimetab reformideks ja mis on tingitud rahvastiku kiirest vähenemisest.

Kuidas Jakob Hurt kunagi ütleski, et kui ei saa suureks arvult, siis saagem suureks vaimult. Island on talitanud Hurda nõuande järgi. Aga Eesti valitsus, olles Hurda jutu unustanud, käitub vastupidiselt - tahab saada suureks arvult ja seda massilise immigratsiooni abil. Kas annab jaburamat asja välja mõelda?!

Island on super näide, kuidas väike võib olla väga suur ja on väga kahju, et Eesti on selle võimaluse maha maganud.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Väga õiged järeldused.
Võiks isegi arutleda edasi ja küsida, kas selles poliitikute koostöös välispankadega ei olnud korruptsiooni tundemärke? Või keegi arvab, et poliitikud ei tegutsenud omakasust.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Eesti Kuningas on Andro Roos. Teised on sitalabidad :
https://www.youtube.com/watch?v=qk6erZXk6sw