esmaspäev, 25. juuli 2016

Starmanilt positiivne, Telialt negatiivne üllatus

Välismaal puudus mul võimalus makseid teha, sest ID-kaart ei töötanud Apple'i arvutis. Seetõttu jäid tegemata Starmani televisiooni ja Telia teleteenuste maksed. Tagasi tulles avastasin üllatusega, et Starman oli keevitanud arvele otsa veel seadmete tasu 300 eurot ning Telia oli andnud võla kohtusse.

Starmaniga läks asi lihtsalt. Seal piisas ligi 100 eurose võlgnevuse maksmisest, kui seadmete tasu maha arvati ja televisioon sisse lülitati. Olin positiivselt üllatunud, sest varem Elioni puhul olen pidanud seadmeid korduvalt omast taskust kinni maksma.

Nüüd aga valmistas Elioni mantlipärija Telia taas üllatuse, ja seekord negatiivse. Nimelt esialgu nõuti kohe kogu võlgnevuse tasumist, siis räägiti 12 kuust ja 20% sissemaksest ja lõpuks lepiti maksegraafikuga 20 kuu peale. Mis on üllatav, sest varem pakuti järelmaksu 4 aastaks ehk 48 kuuks. Nüüd aga enam millegipärast mitte. Ju siis on rootslased seoses nimevahetusega karmimad nõuded kehtestanud.

Telia puhul polnud üllatus seegi, et 22 aastat minu nimel olnud telefoninumber 50 19952 õnnestus Rootsi firmal minult jõuga üle võtta, kasutades juhust, kui olin välismaal ja ei saanud seal ID-kaarti kasutada. Küllalt jõhker, kui nii võtta. Aga noh, ma usun, et numbri uuel omanikul on rõõmu, kui minu tuttavad ja koostööpartnerid sel numbril helistavad ja mind küsivad. Ses mõttes olen isegi õnnelik, sest minu uuel, Elisa numbril valitseb õnnis vaikus.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Päris kohutav lugu. Ja nii ongi, tahavadki, et võlg saaks makstud ja millegipärast ei usaldagi enam ennast blogis avalikult maksejõuetuks kuulutanud kerjavat klienti?

Eh, kuhu see maailm küll niimoodi jõuab, isegi võlgu peab ise maksma!
Äkki teete korjanduse?

Anonüümne ütles ...

Miks ka mitte, küll head inimesed aitavad jälle, kui Innol-Irjal raha vaja on.

Anonüümne ütles ...

Telija on jama. Uuendavad oma ruutereid ja muidugi klientide kulul.
Lisaks on neil tööjõu puudus: http://www.kandideeri.ee/job/4327/müügiesindaja/