kolmapäev, 3. august 2016

Valijamehed toetavad samuti Helmet?

Väljavõte ERR-i veebist.

ERR-i veebis on üleval küsitlus, keda toetad valijamehena sina. Massiivne, ligi 80% toetus on Helmel.

Kallas ega keegi teine Riigikogus 2/3 toetust ei saa. Valimiskogu valib Helme. Kas asi ongi siis ära otsustatud?

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Millistest valijameestest on jutt..? need pannakse paika alles siis,kui Riigikogus ei õnnestu presidenti valida ja kutsutakse kokku Valijameeste Kogu, mis omakorda eeldab kohalike omavalitsuste volikogude kokkukutsumist, kus siis mandaadid ja valijamehed paika pannakse..aga see kõik toimub alles järgmine kuu, heal juhul...

Üllar Saar ütles ...

Politico kirjutab, Trumpi väljaütlemiste juurde tagasi tulles, NATO reformimises vajadusest. Viitseadmiral Frank Pandolfe, USA relvajõudude Ühendatud Staabiülemate (Joint Staff) strateegilise planeerimise direktor, olevat kokku arvutanud Venemaa ja Euroopa riikide GDPd ja leidnud, et: "Though it is true Russia presently spends more on its military than any single NATO Europe member, the top three spenders—the U.K., France and Germany—together dwarf Russian spending (even after recent cuts) and do so using about half as much of their GDP. (Russia must spend over 5 percent of GDP to drop $66 billion on its military annually; the U.K., France, and Germany average less than 3 percent to together spend $144 billion.) They have room to escalate where Russia does not."
http://www.politico.com/agenda/story/2016/08/trump-right-time-to-rethink-nato-000181#ixzz4GMdEWCOn
Pandolfe võib alahinnata venelaste võimet sõjaliselt mobiliseeruda. Sõdivad mitte diivanid ja pesumasinad, vaid inimesed.
Millist presidenti vajab aga Eesti kujunevas olukorras? Objektiivselt vaadates tundub Marina Kaljurand - kellel võib-olla mõningaid nõrku külgi - päris hea valik.

Inno ütles ...

No valijamehed on üldjoontes teada ju, vallavanemad ja volikogu esimehed.

Anonüümne ütles ...

Inno, mis su funktsionaalse lugemisoskusega lahti on..? must-valgel on kirjas, et kui sina oleksid valijamees, kelle poolt hääletaksid.....mitte aga et küsitluses osalesid vallavanemad-volikogud..

Inno ütles ...

Mis seal vahet on?

Anonüümne ütles ...

Vahe on selles, et meie valijamehed pole tegelikud oma otsustes vabad. Nii kuidas parteipealik ütleb, nii tuleb ka hääletada. Või muidu tuleb palju pahandust. Ehkki valimised on salajased, siis parteides on tavaline nõue, et parteidistsipliini säilitamiseks tuleb oma täidetud valimissedelit kabiinis moblaga pildistada ja pilt fraktsiooni bossile ette näidata.Tõestuseks sellest, et olid ustav parteisõdur.

Kui sa oled näiteks saadik kuskilt väikelinnast ja sinu partei on seal võimukoalitsioonis, siis tuleb hääletada näiteks Kaljuranna poolt kui partei "põllul" niiviisi otsustab. Helme või Jõksi poolt hääletada ei tohi, isegi kui sa ise väga sooviksid .Vastasel juhul tekib sul pahandusi ja kohalik võim hakkab sind kiusama. Selleks on tuhat moodust : näiteks teeb trahvi, et sul on kodus muru niitmata või ei anna vana maja remontimiseks ehitusluba. Rääkimata sellest, et sa saaks järgmisel korral volikogusse oma partei nimekirjas .Keegi pole nii rumal, et tahaks võimuga tülli minna. Seepärast hääletatakse nii nagu partei käsib.