pühapäev, 9. oktoober 2016

Võrus kadunud Markkus Ansberg võis põrutada hoopis Venemaale?

Väljavõte ask.fm veebist.

Paari nädala pärast, 24. oktoobril möödub aasta Rõuge noormehe Markkus Ansbergi kadumisest. Teda nähti viimati ööl vastu 24. oktoobrit Võru kesklinnas ja pärast seda on kadunud nagu tina tuhka. Kadumise ajal oli ta 17, nüüd 18, käis Parksepa keskkoolis. Hobiks jalgpall.

Ansberg oli küllalt aktiivne sotsiaalmeedias. Näiteks ask.fm saidil on ta vastanud küsimustele ja seal on küsimus, kui ta oleks lind, kuhu lendaks. Vastus on: Venemaale. Tuleb välja, et mingi kihk oli tal seoses Venemaaga. Võrule on Venemaa lähedal, paarikümne kilomeetri kaugusel. Võib oletada, et noormees läks Venemaale, seda on päris lihtne teha, sest piir on või vähemalt oli suhteliselt lõdvalt valvatud. Tal oli ema piirivalves, ilmselt teadis kohti, kust üle minna.

Tõenäoliselt oskab asja kohta lähemaid selgitusi anda tema sõbratar Hanna, kellega Markkus oli suhtes.

Ask.fm-is on pilt, kus Markkus Hannat kallistab:


Lisaks oli tema hea tuttav Marie Lisette, nagu tuleb välja sellest ask-fm-i üles pandud Facebooki screenshotist:

24 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui Hanna oleks midagi teadnud, siis oleks Markkusest ka mingeid teateid või ta juba üles leitud.
Miks sa paned siia üles selliseid lugusid, mida oleme kõik juba ammu netist lugenud ja mis ei vii mitte kuskile?
Kas Soome asemel mõtlete nüüd Venemaale minna, sest see on Võrule kõige lähemal?

Inno ütles ...

Ma pole küll midagi netist lugenud, et ta võis Venemaale minna. Kus see on?

Anonüümne ütles ...

Ole siis loll edasi :D

Kana Kaks ütles ...

Ta võis Kuubale ka minna. Uuri seda versiooni, Inno!

Anonüümne ütles ...

Inno, topi oma loll jutt suhu tagasi..keskööl Võru linnas sihitult ja narkouimas ringi tuikumas, Vene piirini on ca 30-40 km, ja isegi kui tal oleks õnnestunud mingi ime läbi seda teha, oleks ta kohe järgmisel hommikul kinni nabitud /piiritsoon ikkagi/..ilma dokumentide ja rahata, olematu vene keele oskus jms...tahad asjaliku uudist, mine küsi oma suure sõbra ja iidoli Pommionu käest, tema teab neid Võru suuri saladusi...

Anonüümne ütles ...

Inno su rong on läinud. Ei tule seda tabamata imet enam sinu sulest. Mida rohkem sa siin kirjutad, seda enam saame teada, et su pea on täitsa tühi. Lausa kumiseb juba. Vahel oleks tõesti targem mitte kirjutada. Niikuinii kõik juba teavad su huumorinurka.

Inno ütles ...

Kust see narkojutt tuleb? Kui pommionu teaks, siis teaksid teised ka juba. Fakt on see, et Markkus on siiani Interpoli kaudu tagaotsitav, järelikult pole teda leitud. Kui pole leitud, siis tuleb teda jätkuvalt otsida. Ei saa ju olla, et täisjõus noormees, peaaegu täisealine järsku ära kaob.

Anonüümne ütles ...

Inno, sa ei valda vist teemat..? selles asi ongi, et Markkus elas Võrus korteris, et oleks lihtsam koolis käia ja suhtles pidevalt oma vanematega, et endast teada anda, aga tol õhtul ja järgneval hommikul oli poiss levist väljas ja kadunud..loomulikult ärevusse sattunud vanemad pöördusid politsei poole, kuid seal esialgu keelduti menetlust algatamast, siis hakkasid selguma Markkuse kadumisele eelnenud asjaolud (muuhulgas ka viibimine ühes seltskonnas), kuid polisei keeldus endiselt algatamast kriminaalmenetlust, mis oleks võimaldanud üle kuulata antud seltskonnas viibinud isikuid ja teostada Markkuse telefoni positsioneerimist tol ööl...siis ilmusid välja videosalvestised Markkuse viimastest käikudest, siis hakkasid rääkima mõned seltskonnas viibinud isikud ja tuli välja antud valeütlused ning et seal oli toimunud kokkupõrge Markkusega, tarvitatud kahtlasi aineid ning viibisid seal ka mõned isikud, keda kohekuidagi ei tahetud politsei uurimisega tülitada jne.jne..ja mis puutub Markkuse sotsiaalmeedia postitustesse, siis mina panin kunagi koolis oma käega kirja, et tahtsin saada kosmonaudiks..oleks ma nüüd kaduma läinud, hakatakse mind Baikonuri kosmodroomilt otsima..?

Anonüümne ütles ...

No vot. Kodutöö kõik tegemata, aga aina laksutab kui ööbik. istu kaks ja ära enam räägi asjadest, millest sa midagi ei tea.

Inno ütles ...

Pärast toda seltskonda ja kokkupõrget oli Markkus veel liikunud Räpina maanteel. See viib Venemaa poole minu teada.

Anonüümne ütles ...

Mis ime linn see Võru on oma suurte saladustega, kus toimuvad kaklused, inimeste kadumised, täis psüühikahaigeid ning nagu lugeda ka siinse kohviku "kelnerid" on sealtkandist pärit?

Irja ütles ...

Süüdistate Markkuse kadumises politseid!?

Vika ütles ...

Minu enda kahtlustus on see et poiss viidi sohu ja sinna ta kahjuks jäi!

Anonüümne ütles ...

Inno, Räpina maanteed mööda saab ikka Räpinasse, nii oli see aasta tagasi ja on ka nüüd..Venemaale viib Luhamaa tee, mis ristub Räpina maanteega, see selleks...aga arvestades seda, kui suured otsingud läbi viidi ja kui põhjalikult Võru lähiümbrus läbi kammiti, on tõenäoline, et ta kuhugi autosse võeti ja minema viidi, kuhu, on iseküsimus..ning kui politsei oleks asja tõsisemalt võtnud ja koheselt alustanud otsinguid ja menetlust, oleks ehk mõnegi kuuma jälje üles võtnud..kõige kummalisem ongi asja juures see, et nad oma kolleegile (poisi emale) sellise käru keerasid, hea tahtmise korral oleks saanud kas või mitteametlikult asuda asja uurima...

Inno ütles ...

Aga miks just tema sinna autosse võeti? Minu teada politsei tegeles asjaga päris aktiivselt. Luhamaa poolt on kaunis raske piiri ületada, aga ta võis minna Värska poole, seal on isegi seenelised Venemaale nii jalutanud, et keegi aru pole saanud.

Anonüümne ütles ...

Aga need seenelised jäid vahele ja said trahvi ka. Seal ikka kontroll olemas

Inno ütles ...

Ja kui ta soov oli ära kaduda, nagu kahtlustati, siis kuhu te ise läheks, kui sooviksite ära kaduda? Sohu on kaunis raske inimest viia ja riskantne, eriti öösel.

Inno ütles ...

Seenelised olid mingid vanamutid, kes otsisid teed välja, hõikusid ja huikasid metsas kuni sattusid Vene piirivalve peale. Või kui Markkus kinni võeti, näiteks, kas on kindel, et talle oleks tehtud trahvi ja tagasi toodud. Eriti arvestades Kohveri juhtumit. Ta võib vabalt praegu kudeda kuskil Butõrka kongis, kuni spetsialistid "selgitavad", kellega tegu.

Anonüümne ütles ...

Inno, sa lähed oma oletustega päris metsa - alles hõiskasid, et pole probleem 20 km Võrust üle Vene piiri jalutada, nüüd ütled, et Luhamaa kaudu polegi nii lihtne..ja pealegi - üldse annad aru, kaugel on Värska ja kaugel Luhamaa..? ööpimeduses ja mingist sogast segi kamminuna on raskusi isegi omaenda koduhoovis toaukse ülesleidmisega, sa räägid siin orienteerumise meistriklassist Võru-Värska- Vene/Eesti piir seenemetsas..

Anonüümne ütles ...

Muidugi pandi 17 aastane poiss sinna. Mine tee lugu uuriv ajakirjanik.

olge ise ka tublid ütles ...

Kogu loo moraal:

Kallid lapsevanemad, jälgige oma kallite alaealiste võsukeste käimisi ja tegemisi, ärge kasvatage neist kompleksidega inimesi, kellel tekib ju nooruses vajadus tarbida meelemürke. Muidugi ma tean, et seda on lihtsam öelda kui teha (eriti depressiivsetes Eesti väikelinnades), aga mõttekoht ikkagi.

Inno ütles ...

Võibolla hääletas mõne rekka peale, mis Vene numbrimärkidega. Neid ikka liigub.

Anonüümne ütles ...

Sulle ikka see Venemaa-hüpotees ei anna rahu..aga pane ennast korra selle rekkajuhi asemele ja kujutle, et sõidad, võõras riigis, ümberringi võõrad inimesed ja võõras keskkond, sul on lastiks mitmekümne tuh EUR eest kaupa ja pead selle võimalikult kiiresti riigist A riiki B kohale toimetama ja eksole, esimese asjana, kui näed pimedal ööl teel tuigerdavat noorukit, võtad kiiruse maha (ainuüksi pidurdusteekond...), lähed kabiinist välja ja küsid osavõtlikult, kas on abi vaja (mõtlemata põõsastes ootavatele võimalikele röövlitele)..kutsud kabiini ja otse loomulikult arvestad ka lisaajaga, mis kulub piiripunktis, et selle kutsumata külalise taust ja pabereid uurida...

Anonüümne ütles ...

Huvitav kas markkust veel otsitakse? Huvitav et rääkijad arvavad et politsei andis endast kõik tema leidmisele tekib küsimus kas see ikka oli nii kuna oma laps oli kaasosaline, ning see asi mätsiti kinni ammu oleks markus leitud kui oleks lapsed seda öelnud aga ei elavad ikka süümepiinadega. Halb on mõelda et eesti politsei mätsib kinni nii noore poisi asja.