kolmapäev, 21. detsember 2016

Autofirmad petavad jõhkralt kütusekuluga, Mercedes lausa 55%

Väljavõte Daily Maili veebist.

Uusi autosid meelitatakse ostma väikse kütusekuluga. Küllap on paljud juhid märganud, et tegelikkuses võtab auto rohkem kütust kui ametlikult paberites kirjas. Paljud juhid süüdistavad selles ennast, et nad ei oska õieti sõita. Tegelikkuses pole juhid milleski süüdi - see ongi nii, sest autofirmad petavad. Kõige suurem petis on Mercedes, mille autode tegelik kütusekulu on 55% suurem kui paberites kirjas, selgub läbi viidud tarbijauuringust. Euroopas ringi liikuvad autod võtavad keskmiselt 42% rohkem kütust kui ametlikult kirjas, aastas võib see tähendada kütuse peale ette nähtust ligi 500 euro võrra suuremat väljaminekut, vahendab Daily Mail.

Vahe tegelikkuse ja ametliku jutu vahel kogu aeg suureneb. Näiteks 2012. aastal oli vahe tegelikkuse ja paberite vahel ainult 28%. Teine suurem petis on Audi, mille tegelik kütusekulu erineb ametlikust 49% võrra. Järgnevad Peugeot (45%), Toyota (43%), BMW (40%) ja Volkswagen (40%). Erandiks on Fiat, mille tegelik kütusekulu erineb ametlikust 35% võrra.

Autofirmad petavad ka muude asjadega. Näiteks möödunud aastal selgus, et Mercedes, Honda, Mazda ja Mitsubishi saastavad rohkem keskkonda kui ametlikult paberites kirjas.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

On vastupidiseid ettevõtteid kah. Mul on Dacia Duster (omanikfirma Renault) - ametlik kütusekulu maanteel 7/100. Saavutasin aga selle nö. korraliku sõitmisega(suvel) 4,9.
Linnas jah, ametlik ja praktiline kattuvad.

Anonüümne ütles ...

Minu 10 aastat vana Citroen on hakanud nüüd alles võtma nii palju kütust, kui ostes keskmiseks kuluks öeldi. Siiani on kogu aeg keskmisest vähem võtnud. Võibolla uute autodega on teisiti, aga 10 a vanaga polnud küll selle kuluga mingit probleemi.

Anonüümne ütles ...

See ülekulu kehtib ilmselt bensiinimootoriga autode kohda.
Dislad on ikka endiselt väga ökonoomsed!