kolmapäev, 21. detsember 2016

Kas president on viimaks satanist?

Väljavõte Delfi veebist.

President Kersti Kaljulaid on nii kiriku vastu, et teda ei saa sinna isegi meelitades mitte. On vastu ja kõik! Ilma pikemalt seletamata, lihtsalt et ta pole kirikus käinud. Ja nagu välja tuleb, on üldse ristiusu vastu. Stiilis, et ristiusu tähtsaim püha, jõulud pole midagi muud kui pööripäev.

Ok, kui inimene on lihtsalt tubli ametnik, siis ta võib omale sellist suhtumist lubada. Aga president, kes peaks kõiki kodanikke esindama, või nagu Kaljulaid ütles presidendiks saades, et on kõigi president, siis peaks ta ikka mingeid traditsioone järgima. Isegi kui jumalasse ei usu. Aga ta on kohe väga vastu. Kohe väga.

Mis sunnib arvama, et kas ta pole mitte satanist ehk oma Mina kummardaja. Mitte paha pärast, satanism on väga levinud nii Euroopas kui Ameerikas. Kus kõige tähtsamaks peetakse indiviidi, ja välditakse kõike usuga seonduvat. Satanistlikud riitused on üsna tavalised, samuti ohverdamised. Satanism ülistab maagiat ja esoteerikat, mis on Eestis väga levinud. Paljud harrastavad nn gooti stiili, nagu näiteks tuntud kirjanik Sofi Oksanen, ja goote seostatakse samuti satanismiga. Pole kuulda olnud, et Oksanen oleks eriti suur kirikus käija, kuigi soomlased on muidu väga usklikud. Kaljulaid on sama tüüpi mõttelaadiga, et ristiusk ja kirik ei kõlba kuhugi. Kirjaniku puhul pole see midagi erilist, see isegi annab teatud vürtsi, või võimaldab lausa äraelamist, nagu Eesti hetke ühe lemmik-kirjaniku Andrus Kivirähki jumalat ja usku ironiseerivad kirjutised Eesti Päevalehes. Aga presidendi puhul tekitab see natuke kõhedust. Sest president ei pea käituma väljakutsuvalt, vaid sisendama usaldust ja turvatunnet. President, kes esindab kogu rahvast ei peaks olema antikristus.

Ausalt öeldes, kui nüüd mõelda, siis Kaljulaidi abikaasa on selline kahvatu ja meenutab oma olekult kangesti vampiiri. Mis seletab tegelikult, miks ta avalikkust väldib. Ja miks president ei saa jumalateenistusel osaleda. Sest loomulikult ei saa vampiir mingil juhul kirikusse minna! Ja mis ühtlasi ilmselt seletab, miks Kaljulaid oli Eesti Geenivaramu loomise juures - kus koguti tuhandete eestlaste verd. Mis sellest verest sai? Päris kõhedaks võtab ...

Siin Kaljulaid koos abikaasaga (Delfi veebist):

15 kommentaari:

ann ütles ...

Mis teil selle usuga ometi on. Luterliku kiriku juht ütles ju, et president tegi visiidi kirikusse ja tutvus koguduse tööga ehk siis ta ei ole ju keeldunud igasugusest kokkupuutest kirikuga. Tähtis on, et president usklike ja usujuhtidega suhtleb. Suhtlemast ja asju arutamast keeldumine oleks tõesti käsitletav solvamisena - mida president aga ei ole teinud.

Kui inimene ise usklik ei ole, siis ta ei pea osalema jumalateenistustel. VÕIB osaleda (sest mitteusklikul kasvõi uudishimust kristlikule jumalateenistusele minna keegi ei keela) - aga ei pea osalema. Kui järgmine president, oletame, osaleb jumalateenitustel, sest ta tunneb nii, on see ka ok. Aga ametiga kaasaskäivaks kohustuseks teha seda oleks tobe.

Inno ütles ...

Aga kui inimene traditsioone ei austa ega taha austada, miks ta siis president peab olema? Üks inglise kuningas loobus lausa troonist, kui talle isiklik elu oli tähtsam kui traditsioonid. Mu meelest oleks Kaljulaidil ka aus nii enda kui teiste suhtes oma amet maha panna.

Anonüümne ütles ...

Soomlased ei ole usklikud, vaid neid juba peale sündi seotakse kirikuga ja neil on kohustuslik kirikumaks, mis läheb palgast automaatselt maha. 2016 aasta seisuga lahkus Soome kirikutest iga 3-s liige.

"Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä on vähentynyt noin 3,98 miljoonaan jäseneen. Viimeksi kirkossa oli näin vähän jäseniä 1940-luvun lopulla."

http://www.eroakirkosta.fi/media/none/tiedote_07_2016.html?year=2016

Mis puudutab meie presidenti, siis usklikud lõid lärmi juba seetõttu et selle võrra võib nende võimalus poliitikas laasa lüüa väheneda. Samas üksikisiku arengu koha pealt peaks neile ju olema ükskõik, kas president käib kirikus või mitte. Suurem osa astub koguduse liikmeks, et olla igasugusele saadavale sots.abile ja muule nännile ligemal, teine osa et teha karjääri ning vaid väike murdosa neist on tõsiseltvõetavad usklikud.

Aga sina muidugi provotseerid järgmise jutuga edasi a la "president on satanist ja sööb väikesi lapsi"..

Anonüümne ütles ...

Usku ei tohiks inimesele peale suruda. Olgu traditsioon või ei, usk on usk ja seda peab austama.
Pigem jäägu inimene iseendaks kui et hakkab sunniviisiliselt uskuma.

Anonüümne ütles ...

Ühinen Inno kahtlustega. Tänapäeva satanistid või vabamüürlased võivad olla variserlikud ja näida suitsukatteks ka (risti)usksetena.

Anonüümne ütles ...

Nii lolli juttu võib ainult Inno ajada. Vat kuhu on viinud rinnapiim ja voodis müramine. Mitte et see kedagi imestama paneks.

Anonüümne ütles ...

hahahah :D see geenivaramu idee/järeldus oli teil küll tore!

LPR ütles ...

Mitte usklik olemine on sama hea kui ruleti laua taga ainult mustale voi ainult punasele panuseid teha. Mingi loogika ja hedging võiks ikka olla. Igaks juhuks.

Anonüümne ütles ...

Sul on tuline õigus. Rahvas on praegu pime sellest, et on pühad ja et on naispresident. Aga see, et president kirikut eirab, annab ELil võimaluse moslemeid meile saata ja siin ka mošee püstitada. Mina ütlesin ELiga liitumisele EI, aga nüüd ma küll ei tea, mis edasi saab. Ma olen juba 40+ ja kusagil mujal nullist alustada pole jaksu.

Anonüümne ütles ...

Kui tihti teie, Tähismaad, kirikus käite? Kas olete ristitud? Võibolla peaksite oma pattude eest ka andeks paluma ja Jumala armu peale lootma?

Inno ütles ...

Meie, Tähismaad oleme vist öelnud juba, et oleme kristlased.

Anonüümne ütles ...

Tähismaad peaks siis kähku mingi kogudusega liituma. Muidu hulbivad ilma kirikuta elumerel.:D

Inno ütles ...

Kuidas Kristus ütleski, et "kus kaks või kolm on minu nimel koos, seal olen mina nende keskel". Ei pea suur laat olema, kaks inimest võivad moodustada koguduse.

Frei ütles ...

Jumala eiramine näitab, et isiku mõtlemis- ja tähelepanuvõime on vähe arenenud.
Kunagi esines TPIs üks USA juhtiv astrofüüsik. Publikust küsiti, et kas tema tutvusringkonna teadlaste hulgas on ka mõni, kes usub Jumala olemasolusse? Akadeemik vastas, et ta tunneb vaid ühte, kes ei usu!

Anonüümne ütles ...

Kui palju on kristlastel mõtlemis- ja tähelepanuvõime arenenud?
Kas nad uskmatutes ei näegi jumala loomingut või näevad seda vaid endis?
EE-s on päris huvitav õnne valem Koguja raamatu järgi. Kirja pandud 3000 aastat tagasi.

http://ekspress.delfi.ee/elu/onne-valem-kuningas-saalomoni-onne-saladus?id=76655142