laupäev, 31. detsember 2016

Venemaal sunniti inimesi sööma 1920ndatel, Eesti pääses

Venemaa abielupaar kauplemas turul inimese lihaga 1921. aastal, väljavõte Daily Maili veebist.

Eestis on tavaks öelda ja mõelda, et poliitikud ei saa mitte midagi ära teha inimeste heaks ning inimesed peavad ise olema toimekad. Seda juttu usuvad ja räägivad isegi need, kes elanud üle elu Nõukogude Liidus.

Ma soovitaks selle jutu peale vaadata ülalolevat pilti, mis tehtud Venemaal 1921. aasta näljahäda ajal, mis oli tingitud valitsuse otsusest võtta talunikelt toit ära. Taustaks: Eesti elas samalaadse, aga palju leebema asja üle 1940-ndatel aastatel.

Näljahäda ajal suri Venemaal rohkem kui 5 miljonit inimest. Ja NB! Kõik need, kes arvavad, et Lenin oli igati tore ja Stalin väga kole, neile meenutuseks, et see oli Lenini otsus. Lihtsalt eestlased Lenini poliitikat omal nahal ei tundnud, kuna Eesti oli Venemaast selleks ajaks eraldunud. Ja Lenin suri 1924. aastal, enne kui Eesti uuesti okupeeriti. Stalin oli üksnes igapidi tubli Lenini õpilane, kes kordas sama asja Ukrainas 1930ndate algul.

Nälja tõttu oli Venemaal tavaline süüa inimese liha ja kaubelda inimese lihaga turul. Inimesed kaevasid üles maetud laipu ja sõid sealt järgijäänud liha. Võimud ei sekkunud, kuna seda peeti seaduslikuks ellujäämise viisiks. (Siinkohal tervitused Kohviku staarkommentaatorile ja ellujäämise eksperdile Reedale - arenguruumi veel on!!!) Lenin keeldus välismaalt esialgu abi vastu võtmast, kuna pidas seda vaenulikuks sekkumiseks.

Kui Euroopast ja Ameerikast saabusid Venemaale lõpuks abilised, siis avanes neile kohutav pilt, kus inimesed tarvitasid toiduks oma isasid, vanaisasid ja isegi lapsi. Inimlihast valmistati vorsti. Turul oli tavaline teist inimest hurjutada sõnadega: „Ma teen sust vorsti!” Üks abilistest oli tuntud Norra polaaruurija Fridtjof Nansen, kes sai selle eest hiljem Nobeli preemia.

Siin nälgivad lapsed Venemaal Samaaras 1921. aasta oktoobris (Daily Maili veebist):

Kommentaare ei ole: