pühapäev, 1. jaanuar 2017

Eestinen tõlkis Soome presidendi uusaastakõne. Võrrelge palun!

Väljavõte eestineni veebist.

Eestinen.fi tõlkis ära Soome presidendi uusaastakõne. Hoopis teine tera, eksole, ei anna Eesti presidendi unise säutsuga võrreldagi.

Tundub, et Eestis peaks presidendi kandidaate hakkama eraldi koolitama, sest muidu paistab asi ikka väga nutune.

Aga eks otsustage ise!

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

No aga see Soome president ongi ju kohe teie pere president. Tore, kui meeldib. Aga raudselt hakkate teda kohe varsti kritiseerima- olete ju permanentselt rahuldamata. Sorry, rahulolematud.
P.S. mingisse Eestinänänää-sse ma küll vaatama ei hakka, et teie lombakat tõlget "tšekkida".

Inno ütles ...

Mis ongi sümptomaatline, et midagi ei loe, ei vaata ja ei tea, aga targutama ollakse küll üliaktiivsed! Kust küll sellised on tulnud, kes on selliseid kasvatanud ja õpetanud? Vanasti ma ei mäleta, et selliseid oleks olnud.

Inno ütles ...

Sellised aktiivsed lollid on kuskilt karjakaupa välja karanud ja üritavad juhtida Eesti riiki.

Anonüümne ütles ...

Ah jaa- sa oledki vist juba liiga vana. Mõistus pole sul enam kuigi terav. Mu vanaisa naaber kah muudkui kirus riiki, kaheksakümnene äbar vanamees, ei teadnud enam mis riigiski elas, aga no niiiiii pahasti oli kõik.

olge ise ka tublid ütles ...

Vaatasin diagonaalis üle, üldjoontes muidugi märksa parem, vahetum ja inimlikum kui meie robotpresidendi ülikantseleilik ja pingutatult etteloetud kõne.

Samas ka selles Niinistö omas oli omajagu globalistlikku ja poliitkorrektset vahtu, nt see kliimasoojenemise asi. Probleem on globaalses röövkapitalismis ja seeläbi põhjustatud reostatuses, elukeskkonna halvenemises mitmel pool maailmas, mitte kliimasoojenemises.

Anonüümne ütles ...

Tere. Ei ole nii väiklane, et teile ainult ühte head aastat soovida... :)

Aga mis puutub presidentide kõnedesse, siis on loomulikult kosmiline vahe, kas heaolu tuleb teise arvelt või on hea olla siis, kui teisel ka hästi on. Väga kõnekas oli ETVs eile õhtul näidatud huumoriklipp 1996. aastast, kus intervjueeriti edukat ärimeest, kelle firma tegeles kraede tootmisega. Kraedega kaasmaalaste nahkadest.

Me kirume valitsust aga me endi kollektiivne mentaliteet on ära teeninud sellised valitsused.

Väga hea mõte oli teil eestineni-veeb luua. Vaatan ka ise juba pikka aega Soome poole. Võib-olla muutub paljugi Eesti-Soome tunneli loomisega.

a.

Irja ütles ...

Aitäh, a :).

Margus Kiis ütles ...

Ma olen Kaljulaidis üpriski pettunud, sest enne presiks saamist ta väga armastas lobiseda ja targutada, igal pool püüdis sõna sekka öelda. Sageli ajas täielikku jama. Nüüd on ta väga puine ametnik-preident, täpselt selline nagu Norman teda kujutas, ütleb ainult seda mida minimaalselt vaja. Veider ja mitte üldsegi positiivne isiksuse muutus.

Anonüümne ütles ...

Võib-olla need, kes ta presidendiks määrasid, esitasid tingimuse mokk maas hoida ja ainult etteantud teksti veerida.