pühapäev, 8. jaanuar 2017

Jee! Jee! Jee! Nokia on tagasi!

Väljavõte eestineni veebist.

Nokia on tagasi, vahendab eestinen. Täna esitles Nokia kaubamärgi kasutaja, Espoo firma HMD uut nutitelefoni Nokia 6.

Minu meelest on see lausa super! Nokia vajus ära pärast 2008. aastat, kui Apple tuli välja oma iPhone'iga. Enne seda oli Nokia maailma suurim mobiiltelefonide tootja. Ka parim. Mina olin suur Nokia fänn, alates Mobira Citymanist. Pärast iPhone'i tulekut enam ei olnud.

Aga nüüd on olukord 180 kraadi muutunud, lauad pöördunud. Pärast Steve Jobsi surma 2011. aasta lõpus pole Apple enam kuhugi edasi liikunud, tammutakse ühe koha peal. Viimased iPhone'id on sulaselge rämps, tarkvara on kohmakas. Android on palju mugavam kasutada ja ühendub hästi kõigi muude Google'i süsteemide, näiteks e-postiga. Nüüd on Apple samasugune sadul sea seljas nagu kunagi oli Nokia omaenda ja siis Microsofti tarkvaraga. Näiteks iTunes, kunagine Jobsi au ja uhkus on täielikult vananenud ja enam õieti ei tööta.

Nii et elagu Nokia! Ma loodan, et saan vartsi ise ka uuesti Nokia telefoni kasutada. See oleks nii armas pärast 10-aastast pausi! Kallistan Sind, Nokia! Kallistan Sind, Soome!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lisaks: Jobs'i ajal moblad ei plahvatanud ja ei olnud kaasneva reklaamirämpsu uputust!
Multimeedia reklaamide pärast vajavadki uuemad mudeleid üha suuremaid 2-3-4-5G kiirusi ja energiamahukamaid akusid.

Anonüümne ütles ...

Ma olen ka Nokiale truu. Mul on veel nuppude ja klapiga telefon aastast 2008 ja ma pole siiani veel uut akut pidanud ostma. Põhjamaine karm kvaliteet :)

Anonüümne ütles ...

Google sorib su andmetes koguaeg online ja savestab su aparaadi asukohta ja iga puudutuse tulevik on nüüd ja siin.

Anonüümne ütles ...

Eks seda oli juba Jobsi matuste ajal arvata, et Apple hoogne lend saab läbi. Praegu liigub Apple ju ainult turunduseelarve najal, puhtast inertsist - aga see inerts saab kord otsa.
Apple & Jobs on hea näide, kui suur on visionääri tegelik väärtus organisatsiooni jaoks.