pühapäev, 8. jaanuar 2017

Sa kuradi raisk! Facebook ei lase automaatselt viiteid panna!

Väljavõte eestineni küljelt facebookis.

Teate, ma arendan seoses Töötukassa koolitustega eestineni veebikülge, mis näeb välja selline:

ja mille kohta on öeldud, et see on täitsa ok. Alguse kohta vähemalt. Ma olen nüüd paar kuud seda veebinduse asja õppinud ja olen selle lehekülje täitsa ise valmis teinud. Noh, loomulikult Töötukassa koolitusel veidi kõrvalist abi kasutanud. See oli NORT Koolitus Tartust. 

Ega ma ei taha kehva asja teha ka, sest Töötukassa on minu peale kulutanud nüüd juba paari kuu jookksul ligi 2500 eurot ja selle raha eest tahaks nagu midagi vastu ka pakkuda. Ei tahaks häbisse jääda.

Ma olen tegelikult väga tänulik Töötukassale ja NORT Koolitusele, sest oma veebikülje tegemine oli mu suur unistus juba tükk aega. Juba 15 aastat tagasi tahtsin teha Wordpressis lehekülge, aga siis oli see piisavalt keeruline, et ma ei viitsinud jännata eriti. Siis oli see suht uus asi ka. Aga nüüd on tehtud asi maru lihtsaks, zone.ee pakub lausa spetsiaalseid pakette, kus saab omale lehe tellida ja teha. Läheb maksma ainult 5 eurot kuus kogu kupatus, pluss domeen ehk veebi nimi, mis on nüüd ka järjest odavamaks läinud, saab kätte mingi 10 euroga aastas või veel odavamalt. Kogukulu veebiküljel 60-70 eurot aastas seega.

Ma olen selle veebinduse omale enam-vähem selgeks teinud ja õpin iga päevaga edasi asja. Kes soovib, võib veebi ülespaneku ja sättimise teenust minu käest tellida, 25 euro eest teen ära kogu kupatuse, kokku läheb seega 35 eurot. Pole väga suur raha mu meelest. 15 aastat tagasi maksime asja eest ligi 40 000 krooni ehk tänases vääringus 2500 eurot. Sellele lisandus veel igakuine hooldusraha. Nüüd on Wordpressiga sedasi, et kui asi ära teha, siis pole vaja midagi enam maksta, asi täiustub ja areneb ise. Sisuliselt on asi tasuta. Saab valida valmis kujundused, mis on väga profid ja samuti arenevad pidevalt. Täitsa lõpp, eksole!

Ehk siis minu suur unistus on nüüd, 15 aastat hiljem täitunud. Jessssss!!!!! Ma olen niiiiiiiiii õnnelik.

Ma olen ka seepärast õnnelik, et Irja mind toetab, sest minu eelmises suhtes minu kaasa mind ei toetanud absoluutselt, see on siis ettevõtjaks olemist. Ta küsis iga päev, kui väsinuna töölt koju tulin, et mitusada krooni ma päeva jooksul teenisin. No kaua sa nii jaksad, eksole! Kusjuures rahamuret meil ei olnud. Olid säästud ja naine teenis mingi 10 keskmist kuupalka. Aga ikka oli vähe! Kujutate ette, eksole! Ja mis ettevõtlust või asja sa niimoodi arendad või teed, kui teine sul kogu aeg seljas sõidab. Ettevõtlusega on nii, et algul on vaja veidi panustada, et hiljem oleks midagi välja võtta. Ses mõttes on väga hea Soomes see kodanikupalk, mis võimaldab asjade kallal vaikselt nokitseda, ilma et peaks igapäevase toidu pärast kuhugi tööle minema. Soome praegu panustabki rohkem alustavatele ettevõtjatele ja ma arvan, et mõne aja pärast annab see väga häid tulemusi. Eesti käitub nagu minu eks, kes nõuab juba 1. päevast, et oleks mega käive ja kasum taga, muidu mine palgatööle kraavi kaevama, muidusööja! Sellepärast ma mõtlesingi oma ettevõtluse Soomega siduda, teha Soome-teemalise infoportaali eesti keeles.

Aga nüüd facebookist. Nimelt üks eestineni lugeja tegi facebooki eraldi eestineni grupi. Ma mõtlesin, et maru vahva. Tegin sinna juurde vidina, mis hakkas automaatselt facebooki eestineni lugusid üles panema. Aga kui see oli mõned päevad niiviisi töötanud ja oli päris edukas, pani facebook selle pulli kinni. Tegin veel eraldi eestineni facebooki lehe ja proovisin sellega, aga ikka sama lugu. Ei saa. Ning selgus, et facebook ei lasegi enam automaatselt asju üles panna, vaid tahab, et ma läheksin iga asja puhul eraldi ja sisestaksin lingi. No ega see midagi keerulist ei ole, aga lihtsalt ma ei teadnud ja võibolla on teistel ka hea teada, et facebook ei lase asju automaatselt üles panna. Seepärast ma arvan, on ka viimasel ajal pisut jahtunud huvi facebooki vastu, sest näiteks Twitter laseb panna. Ja nüüd ongi mul vidin tehtud, mis paneb Twitterisse automaatselt üles asju. Ja see on päris edukas.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas siit loeb välja, et neil vaestel, väetitel ja töötutel on lausa nii palju raha et maksta igakuiselt veebikeskkonna eest, kus nad siis saavad halada, kui hädas nad on?
Viimasel ajal on isegi annetuste küsimine vähemaks jäänud. Ei tea kas võeti õppust, et rahvas hakkas lausa irvitama selliste "vaeste" üle, või sekkus vanajumal ise asjasse?

Inno ütles ...

Kas 5 eurot kuus on siis palju?

Anonüümne ütles ...

Äkki FB ei lase panna turvakaalutlustel, seal on sitax spämmi levitajad igasugu laenupakkujad,varbavahe venitajate müüjad ja viiruste ning kalastussaitide levitajad.
palju võetakse jufb kontosid üle et suletud gruppidesse saasta postitada.