teisipäev, 10. jaanuar 2017

Töötukassa koolitused on Innole väga hästi mõjunud

Blogimaailmas on praegu kuumaks teemaks koolitused ja eriti Töötukassa koolitused. Räägitakse, et peab hirmsat moodi vaeva nägema, et koolitusele saada, ja üldse on Töötulassa konsultandid ebameeldivad inimesed, kelle kabinetist lahkutakse nutetud silmadega.

Võib-olla tõesti on see vahel nii. Mäletan, kuidas mu ootamatult töötuks jäänud sõbranna paar aastat tagasi kurtis, et Töötukassa konsultant oli temasse väga üleolevalt suhtunud ja ta pidi endale iga viimast kui koolitust alandlikult lunima.

Inno kogemus on sootuks vastupidine. Töötukassa konsultant, kes temaga tegeleb, on tema sõnul äärmiselt ja sõbralik ning koolitustele saamisega ei ole tal olnud mitte mingisuguseid probleeme. Neid hakati talle pakkuma juba kaks kuud pärast töötuna registreerimist ning tänaseks on Inno läbinud kolm koolitust: veebikujundus, veebiarendus ja wordpress! Inno sõnul olid ka kõik koolitajad äärmiselt sõbralikud ja asjalikud ning ta jäi koolitustega väga rahule. Juba on näha ka tulemus - Inno tegi koolitustelt saadud teadmistega portaali Eestinen, millest me olime juba tükk aega unistanud. Praegu käib Inno Tartus ettevõtluskoolitusel.

Nii et ei saa aru, kuidas need konsultandid siis nii erinevad on. Või on asi selles, et meestesse suhtutakse Töötukassas paremini kui naistesse? Sest mina olen siiamaani kuulnud kurtmist ainult naiste suust? Äkitselt on asi selles, et enamik konsultante on naised ja nad lihtsalt ei saa teistesse naistesse hästi suhtuda?

Siiamaani ei ole Inno tööotsingud veel vilja kandnud, kuid seda ei saa öelda, et ta käed rüpes istub. Vastupidi - ta on ära saatnud juba oma paarkümmend või isegi rohkem CVd. Nii Eesti kui Soome firmadele. CV on üleval Euroopa eurese portaalis ning kontakti on võetud isegi Poolast ja Maltalt. Praegugi kandideerib ta ühte Soome firmasse. Järjekindlus veab teadagi sihile, nii et ma ei imestaks, kui Inno meil varsti kohvrid pakkida laseb ning algab meie järgmine seiklus :). Saab siis näha, kus.

Millised on teie kogumused Töötukassa konsultantide ja koolitustega?

4 kommentaari:

olge ise ka tublid ütles ...

Kogemused konsultantidega valdavalt positiivsed. Olin töötuna arvel ligi aasta aega mõned aastad tagasi. Oli kaks eri konsultanti, teine oli mees, kes polnud otseselt selline ametniku-tüüpi kuivik nagu enamus naisi seal. Nii et olin rahul, et mulle see meeskonsultant sattus. Kes aitas mul ka ettevõtlustoetuse saamise asja ajada. Ja ka sain selle sealt, kusjuures ilma ühtki sealset koolitust läbimata. Sest mul oli varasem ettevõtluskogemus olemas js oskasin kirjutada korraliku äriplaani. Ja ma ei mõistnud üldse uuridagi, kas seal pakutakse mingeid mulle huvipakkuvaid koolitusi (konsultantide poolt ei tehtud nendest juttugi), aga teadsin ise, mida teha tahan ja täiendasin end omal käel selles vallas. Ka kodulehe koostamisega sain ise Wordpressis hakkama.

Tundub, et Inno ka siis üritab seda ettevõtlustoetust sealt välja ajada, kui juba vastaval koolitusel käib? Igal juhul soovin edu! :)

Anonüümne ütles ...

Minul läks nii:

http://rahvahaal.delfi.ee/news/uudised/ei-mina-pea-teile-tood-otsima?id=33688495

a.

Anonüümne ütles ...

Loodetavasti te ei lähe ka sama teed, et kui teadmised olemas, siis hakkate raha teenima mingite reklaamiklikkidega. Muudkui istute arvuti taga ja higistate, et saada mõni dollar oma kontole. Mõni on suurest hirmust juba seda teed läinud et kui puudetoetus ära võetakse siis saab kodus edasi istuda ja teistmoodi raha "teenida".

Miumiu ütles ...

On ilmunud käsiraamat erivajadusega laste vanematele
http://www.epikoda.ee/wp-content/uploads/2012/03/Teekond-erilise-lapse-k%C3%B5rval.pdf-WEB.pdf