pühapäev, 26. veebruar 2017

Eesti pole koloonia, vaid surmalaager?

Kaader USA seriaalist Colony.

USA-s jookseb seriaal Colony, mis kujutab elu ühes koloonias, ent mis meenutab elu Eestis: võõrvõimu ülistamine, teisitimõtlejate tagakiusamine jne. Mis on kolooniale veel tüüpiline, on rahvaarvu kiire vähenemine, nagu see toimub praegu Eestis. Rahvaarv kukub, sest koloonia eesmärk on rahvast kõik mahlad ja elujõud välja pigistada, nagu see Eestis on toimunud. Rahva higi ja vaevaga teenitud tulu viiakse välja pankade kaudu. Rahvaarv on kõige parem ühiskonna elujõulisuse mõõdupuu - see näitab, kas inimesed näevad perspektiivi või mitte.

Mis aga huvitav, siis seriaali kangelased saavad ühel hetkel aru, et see polegi koloonia, vaid surmalaager. Sama käib ka Eesti kohta. Kui panete tähele, siis päris kodanikke juba asendatakse Eestis virtuaalsete e-residentidega. Filmis surevad inimesed koloonias loetud aastatega, Eesti puhul on arvestatud, et eesti rahvas sureb välja kusagil 150 aastaga. Eesti maapiirkonnad on juba välja surnud, selleks kulus paarkümmend aastat, edasi on järg linnade käes. Alles jäävad ainult e-residendid, kes saavad Eestisse rajada näiteks suure kaevanduse või muid lahedaid asju, kui parafraseerida vabariigi presidenti. Eesti rahva viimaseks ülesandeks jääb neile e-residentidele sobiv keskkond luua.

Eesti pole mitte koloonia, nagu arvatakse, vaid surmalaager. Eestlaste surmalaager.

Eesti rahvastikuprognoos. Allikas: Siseministeerium.

Sündide arv on kukkunud alla teise ilmasõja taset (allikas: Siseministeerium):
Eesti reaalsusest annab hea pildi Postimehe videolugu, kuidas elab üks Eesti lastega pere, kus mõlemad vanemad käivad tööl ja millist vaeva nad peavad nägema, et oma kodumajale katus peale panna.

6 kommentaari:

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ja Inno on selle koloonia propaganda minister a la Goebbels.

Anonüümne ütles ...

Innot on peetud ikka virisejaks. Üks kolleeg ütles pahuralt, et aina virisetakse seal kohvikus, midagi omalt poolt välja pakkumata.

Noh, ajakirjandus ongi ühiskonna valvekoer. Loovaid lahendusi peaks pakkuma ikka riigiteenrid.

Kuid ilma kurbuse ja pessimismita - eesti rahvas hääbub kindlasti. Peamiselt assimileerub uute põlvkondade kaupa muu maailmaga. Maailm globaliseerub, kas meeldib see või mitte. Ma ei põe seda nentides, kuna olen kosmopoliit - maast- madalast pole osanud end mingi rahvusega seostada. Ja muidugi ravis mind rahvuslikkusest välja uueks piibliks peetud Urantia Raamat. Seal on kirjas tulevikusuunad. 1933. aastal antud teos hoiatas näiteks kõige karmima "saagiga" Teise Maailmasõja eest.

a.

Inno ütles ...

Lahendusi peetakse Eestis virisemiseks. Kui ütlen, et lapsetoetusi on tarvis tõsta, siis öeldakse, et mis sa virised. MIdagi ei muutu Eestis, kuni Porschet on odavam ülal pidada kui last.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Mis takistab sind tegemast lugusid yhistute tegevusest,miks sa ei reklaami yhistulist eluviisi,ning
krattide-kasetohtlaste ekspluateerimist ?

Parrees ütles ...

Väga sünge nägemus ...aga kahjuks tõsi.
Sõnavabadust üha piiratakse ja näiteks Delfis ei jää püsima ükski arukas kommentaar.
Meedia teadetest jääb üha rohkem mulje, et lapsi teevad vaid väljavalitud rikkad.
Autorile respekt!

Anonüümne ütles ...

Head asjad tulevad lojaalsetele!
Alles oli lojaalsete paraad, mida te siis ootate, ei saa või ei oska!
Haridust omavatena peaks lojaalsuseõpetus koos diplomiga naha sees olema.