neljapäev, 2. veebruar 2017

Mis piirangud??? Eesti vajab kuiva seadust!

Minu arvates on Ossinovski plaanitavatest alkoholireklaami piirangutest vähe. Need ei lahenda probleemi, sest nagu siga leiab pori ilma igasuguse reklaamita, nõnda leiab alkohoolik viina - ilma igasuguse reklaamita. Kasvõi kinnisilmi, kui see poes olemas on. Ainus võimalus on talt see pori ära võtta.

Alkoholismi puhul ei saa me rääkida inimese otsustusvabadusest, sest alkohoolik ei ole vaba inimene - ta ei pane kärakat, kui doktor Innot tsiteerida, mitte seepärast, et on nii otsustanud, vaid ta lihtsalt ei saa teisiti. Sõltuvus otsustab tema eest. Täpselt samamoodi nagu sõltuvus otsustab narkomaani eest.

Seepärast ongi loogikavastane, et narkootikumid on keelatud, aga alkohol kui täpselt samamoodi sõltuvust tekitav aine, on lubatud. Ja veel igasuguste piiranguteta!

Ehk siis - te võite ju nende piirangutega katsetada, aga lõppkokkuvõttes on see ikka lapsemäng. Nalja tegemine. Kui leitakse, et alkohol on Eestis probleem (mida ta ju on - Eesti on alkoholi tarvitamise poolest maailma tipus), siis tuleb alkohol ära keelata. Nulltolerants. Teisiti ei mängi välja. Keelata nii alkoholi müümine, riiki sisse toomine kui ise tegemine (kaasaarvatud setude handsa - pole see mingi „kultuuriline iseärasus”, lihtsalt ohjeldamatu joomise huvitavamaks tegemine).

Kes tahab juua, sõitku välismaale ja joogu seal. Joomine tuleb teha võimalikult keeruliseks. Kerge see muidugi olema ei saa. Alkaššide kisa tõuseb taevani välja, topsisõber Juku-Kalle Raid juba võrdles Ossinovskit Hitleriga (deliirium?), aga kes midagi korda tahab saata, peabki vaeva nägema. Edu ! :)

PS. Loe ka Sandra Jõgeva postitust sellest, kuidas ta eile „Suud puhtaks” saates käis!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Käraka koht on apteegis! :D

Anonüümne ütles ...

Ohja, Soome tegi ka kuiva seaduse ja me teame, mis see kaasa tõi.

Ei poolda taolisi repressioone, asju ei saa ilmast ära kaotada üksnes selle pärast, et mõned inimesed nendega piiri ei oska pidada. Tilgake veini on lõõgastuseks mõistlikule inimesele ja pits konjakit on külmarohuks. Ma ei taha pitsi veini asemel mõnel õhtul tabletti lõõgastuseks suu pista ja üritan kümetusest eos jagu saada. Mina ei ole alkohholik, sorri, ärge riivake minu õigusi!

Mina ei ole ka selles süüdi, et Sõnajala-õed alkooolikud on. Ehk on see nende alkoholism jumala vits karistuseks arulagedate priiskamiste ja ülbitsemiste eest, millega nad ka tuntust on kogunud?

Eesti ei vaja kuiva seadust, Eesti vajab arukat ja rahvast hoolivat valitsust. Inimesed ei hakka jooma suurest rõõmust - kuigi ka seda tuleb ette. Suur osa inimesi hakkab jooma murest, millest nad väljapääsu ei näe.

Margus Kiis ütles ...

Täiesti nõus.

Triin ütles ...

Kuiva seadust ei vaja, aga piiranguid küll. Olen nõus Ossinovskiga! Minu pärast võib alkohol olla olemata, aga liiga äärmusese ma ise ei läheks.
Ma ei saa aru mõne inimee hüsteeriast, selline tunne, et alkohol keelatakse täielikult ära. Ei ole ju nii, saad ju osta, milles probleem?

Irja ütles ...

Ma ka ei saa aru :). Jabur.