kolmapäev, 1. veebruar 2017

Siiri Sõnajalg on alkoholi küüsi langenud. Dr. Inno otsib väljapääsu.

Siiri Sõnajalg Tallinna lennujaamas, väljavõte Delfi veebist.

Sel ajal, kui täna Tallinna lennujaamas x-mängude võitjat Kelly Sildarut vastu võeti, sõitis sinna taksoga endine lembelaulik Siiri Sõnajalg. Kelle nägu oli paistes ja plaastrites. Tema lähedaste jutu järgi oli naine kukkunud. Mida ütleb asja kohta Dr. Inno?

Oi-oi-oi. Siin võib jääda mulje, et naine on tulnud iluoperatsioonilt. Aga tegelikkuses, nagu meil kolleegidega on olnud juttu, on tegemist ohtliku alkoholi tarvitamisega. Diagnoos on alkoholismi äge ja krooniline vorm. See on harvaesinev, aga eriti ohtlik. Selle tagajärjel võib inimene kaotada mõistuse, kui midagi kiiresti ette ei võeta.

Õdede Siiri ja Viivi alkoholiprobleem on meile tuttav juba varasemast ajast. Nad on olnud regulaarselt ravil, aga see pole kahjuks tulemusi andnud. Naised ei suuda kärakast loobuda ega piiri pidada.

Siin midagi konkreetset soovitada on väga raske. Tavapärased ravimeetodid nagu kompressid, klistiirid ja mähised, tabletid ega süstid siin enam ei aita. Tuleb tarvitusele võtta karmimad meetmed. Võõrutus peab olema süsteemne ja tõhus. Üks võimalus on õed teineteisest lahutada ja seda nii kauaks kuni probleem püsib. Mõlemad naised on lisaks kõigele emad ja mis eeskuju nad niimoodi oma lastele annavad. Nad on isegi hullemad kui Kati Murutar, kes samuti mehe moodi kärakat paneb, aga kes suudab vähemalt piiri pidada. Kolleegid rääkisid, et Murutar lasi panna omale tagumikku ampulli ja sellest oli abi. Aga Sõnajalgade puhul ampull enam kahjuks ei aita. Neile on vaja leida tõhusamad abivahendid. Nagu suu kinni teipimine ja sondiga toitmine. Samuti keelata ära igasugused telefonid, arvutid ja muud vidinad, mis tähelepanu mujale juhivad.

Vanasti aitas alkoholi vastu kõige paremini maatöö, näiteks käsitsi lehma lüpsmine. Üks variant on õed paigutada laiali taludesse, näiteks kitsesid lüpstakse mitmel pool veel käsitsi. Samuti lambaid. Aga tänasel päeval on maal väga terav alkoholi probleem ja õed võivad leida mõne poe, mille taga veel rohkem kärakat panna.

Seetõttu pakun välja lahenduse: viia õed mõnda islami riiki, kus alkoholi ei müüda ja kus naistel alkoholi tarvitamise eest raiutakse maha mõni jäse või loobitakse neid kividega. Olen seda mõnele patsiendile soovitanud ja see on mõjunud väga hästi. Alkoholi isu on kadunud mõne tunniga ja tulemus on olnud püsiv.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

:))))))))))))))

Aplaus, tänan, sain südamest naerda üle aja. Soovitused kusjuures on tõhusad.:)

Anonüümne ütles ...

Alkoholism on raske haigus,nii alkohoolikule endale kui tema perele. Joodiku lapsena üles kasvanud,tean millest räägin. Milleks ilkuda ja parastada nende inimeste üle ? Pidev teiste kritiseerimine ja halvustamine tuleb endale ringiga tagasi. Miks teile jäävad ette Kati Murutar,Epp Petrone,pesidendi prouad jne ?? See blogi hakkab sarnanema õhtulehega. Mõistmist ja kaastunnet !

Margus Kiis ütles ...

Veider on jälgida, kuidas kuulsad ja edukad inimesed satuvad parmudega sarnaste jamade ohvriks. Prince suri fentanüülisurma, George Michael tõenäoliselt ka. Mitmekordne miljonär Siiri Sõnajalg maadleb viinakuradiga. Sellistest asjadest mina aru ei saa ja ei hakkagi saama.

Anonüümne ütles ...

Prince`i kohta ei oska midagi öelda ega arvata, mõista või mitte mõista, aga Sõnajalg-maadamite puhul on kõik väga lihtne - palju vaba aega, lapsed suured, tööd pole vaja teha ega raha pärast muretseda, selleks on ju mehed... peakesed ka tühjavõitu otsas, raamatuid ju ometi ei loe... no igav hakkab! Kaua sa ikka seal kadakate vahel lõõritad issameiepalvet väriseval häälel (soovitan juutuubis vaadata, super-hüper hitt!), aga võtad väikse napsi, kohe väheke lõbusam. Väiksest saab suur, suurest veel suurem jne jne, nii ta läheb. Oh, küll varsti jälle Kroonikast lugeda saab "avameelset pihtimust": jah, o lime viinakuradi küüsi langend, aga ei-ei-ei, mitte kunagi enam mitte üks pits, nüüd oleme puhtakesed ja meie mehed armastavad meid rohkem kui kunagi varem.

Anonüümne ütles ...

Olen seda videod näinud, see on üks hirmus jumalapilge. Inimesed ei peaks taolisi asju tegema.:(

Anonüümne ütles ...

Noh, nende t ä n a s t uudistragöödiat võib vast selle sündmusega lennujaamas seostada...Kuidas täpselt---kes teab,aga...

Anonüümne ütles ...

mis päeval see õnnetus neil pojaga juhtis ja kuidas täpselt?

Anonüümne ütles ...

Viimasele... Mis sa veel teada tahaksid? Enda elu üldse ei ole?

Skarabeus ütles ...

Sel ajal,kui Siiri lennujaamas oli,oli see õnnetus juba juhtunud, sest on öeldud: juhtus nädala alguses. Võib oletada, et naine on ennast lolliks nutnud ja märatsenud...Ei imesta---milline valu!