laupäev, 11. märts 2017

Trump: Obamacare oli pettus



USA president Donald Trump räägib oma nädala pöördumises, pärast 50 päeva võimulolekut, et nn Obamacare, ehk eelmise presidendi Barack Obama ajal 7 aastat tagasi loodud sotsiaalkindlustus oli puhas pettus. Lubati sissemaksete vähendamist, aga tegelikult maksed suurenesid. Samal ajal inimesed reaalset abi ei saanud. Lubati valikuvõimaluse suurenemist, aga tegelikult mingeid valikuid ei olnud. Miljonid ameeriklased kaotasid oma valikud ja arsti, kes neile meeldis. Kulud suurenesid, aga tegelik abi vähenes.

Nüüd tahavad ameeriklased kergendust ja kergendust praegune valitsus pakub: kui midagi ette ei võeta, siis kannatavad veel miljonid ja miljonid ameeriklased. Sellepärast tuleb Obamacare kaotada ja asendada see paindlikuma süsteemiga. Kergendust pakutakse eriti peredele ja väikeettevõtetele, kes kannatasid Obamacare'i tõttu kõige rohkem.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Trumpi lahendus on teha ACA vaestele kallimaks (kaob ära tulumaksutagastus) ja rikastele odavamakas (suur maksuvabastus alates $500k sissetulekust), muus plaanis jääb kõik samaks. Ja vaesed plaksutavad, et nii tore, hoopis teine asi, nüüd on kõik parem kui varem.

LPR ütles ...

Täpselt

Margus Kiis ütles ...

Vabariiklaste elik Paul Ryani ravikindlustus on sisuliselt sama mis Obamacare, mingid erinevused on ja mitte vaestele kasulikud.

Anonüümne ütles ...

See "valikuvabadus" mida nüüd pered ja väikeettevõtted saavad, on vabadus mitte tervisekindlustust omada, mis Obamacare ajal oli kohustuslik (eeldusel, et suurem hulk tellijaid viib hinna allapoole). Erinevalt Eestist ei ole näiteks USAs lapsed automaatselt tervisekindlustusega kaetud, nii et kui nüüd lapsevanem kasutab seda uut vabadust, siis pole ka tema lapsel edaspidi arsti juurde asja.

LPR ütles ...

Need arsti abist vabastatud õnnelikud alamklassi vabariiklased on nähtus omaette. Hambutud, haisvad ja ülekaalulised jurakad. Ajavad burksi sisse ja joovad koka koolat peale ja koik on Ok.