reede, 31. märts 2017

Võrus hakkab pulli saama? Linnavoliniku väidetav roolijoomarlus toob volikokku musklimehe?



Päris põnevad sündmused siin väikses vaikses Võru linnas. Lõunaeestlane andis kaks päeva tagasi teada, et Võru linnavolinik Jüri Miks (Keskerakond) võis purjus peaga autot juhtida. Hmm, hmm. Arengud on igatahes päris huvitavad, sest Miks on Võrus tähtis mees, AS Võru Vesi juhataja. Lõunaeestlase andmetel peeti Miksi auto kontrollimiseks kinni 24. märtsil ühes Võru kaubanduskeskuse parklas. Miks ise juhtunut kommenteerida ei soovinud ning kommentaare ei anna ka politsei, kuna olevat tegemist delikaatsete isikuandmetega.

Mida asja kohta arvata. Inno arvas, et ju oli siis keegi Miksi peale kaevanud. Et kõva kärakapanija, kontrollige järele. No ei tea. Kuigi mulle rääkis keegi kunagi ammu, et Miksi olla Põrgus nähtud. Ja Põrgu on Võrus kõva kärakapanemise koht.

Küsisin ka tuntud Võru ettevõtjalt, meie valimisliidu „Võru eest” eestvedajalt Jüri Luigelt, mida tema asja kohta arvab. Jüri saatis mulle vastuseks sellise teksti:

ÜLIKÕVA TÄISPAUK

Kui siiani hoidis seda TÄISPAUGU tiitlit kogu Eestis kindlalt Sasnovski partei (sellise hüüdnime on lõunaeestlased pannud parteile, mis pooldab pagulaste sissevoolu, homoabielusid, teatud raudteed jne, jne), siis vähemalt Võrus võib teatepulk libiseda kohaliku Keskerakonna valdusse. Juba eelmistel kohalikel valimistel oleks nad jäänud opositsiooni, kui minu kunagine pinginaaber (ilma Keskerakonda kuulumise tingimuseta) tegi kesikute nimekirjas korraliku tulemuse ja sai nii volikogusse kui ka normaalsele ametipostile. 

Kõik oligi aastaid nn neue ja gut, kui mitte mõned päevad tagasi ta napsisena poleks autoroolist tabatud. Ja kinnitamata andmetel lausa kriminaalses joobes. Kui nii osutub ka lõplikus otsuses, siis hakkab meil pulli saama. Nimelt on järgmine, kes siis volikogusse tuleb, Gert Goršanov. Aga see on seesama, kes pidas Võrus skandaalset baari Chicago, mida suure kära ja müraga likvideeris kogu linnavalitsus (tegemist oli väidetavalt narkourkaga, mille üks võtmeisikuid Mario kakluse eest vist praegugi kinni istub ja seda sulgemisetsirkust kajastati usinasti ka meedias). Ja nagu selgub, oli selles baarimajas kaua aega ka kohalik Keskerakonna kontor, koos praeguse riigikogulase Toomas Pauri ja volikogu esimehe Visnapuuga. Kui asi väga suure kella külge läks, sai Goršanov Keskerakonnast priiks ja Keskerakonna kontor kobis kiiresti mujale.

Nüüd on aga uus olukord ja võimalik, et Goršanov saab volikokku ja ilmselt küsib ka kohta. Ja mis siis, kui vana teatab, et nüüd on tasumise tund ja valib uued liitlased (Võrus sõltub ju koalitsioon vaid ühest enamushäälest). Siis saab Visnapuu ja Anneli Oti kesikute seltskond jalaga SINNA STRATEEGILISSE KOHTA ja maandub opositsiooni riiulile. Ilmselt ootab sama saatust ka Sasnovski seltskonda, kellest ainsana on mul kahju Anti Allasest, sest vana on muhe mees. Käisingi täna linnavalitsuses täisverelist nalja viskamas, et Goršanov olla tellinud abilinnapea kabineti uksesildi ja mina pidin sildi mõõdud kirja panema.


Igatahes saab järmine volikogu istung päris põnev olema ja katsun ka enda dobraja no naglaja morda kohale vedada. Vaja ju kursis olla, kas tuleb uuel seltskonnal päevakorda ka prostitutsiooni ja kanepi legaliseerimine, toetudes piiriülesele kaubandusele.

Jüri Luik

Minu poolt täpsustuseks nii palju, et Võru linnavolikogu istung on iga kuu teisel kolmapäeval ehk järgmine siis 11. aprillil. 

Ülal pildil tuntud Võru musklimees, kurikuulsa, tänaseks kinni pandud Chicago baari omanik Gert Goršanov Võru linnavolikogu laua taga istumas. Keskerakondlasest linnavolinik ja AS Võru Vesi juht Jüri Miks näeb välja selline (mõlemad Inno pildid):



P.S. Kes asja kohta lähemalt teab, andku lahkesti Kohvikule teada!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Sellepärast tulebki linna veevärgist juba teist nädalat selget Bocki.

Anonüümne ütles ...

...seda bocki on selle mehe võru vee ajal varemgi jooksnud. Üks tsükkel kestis lausa nädal aega peale ühe KIK projeti ametlikku lõpetamist mida Kandles suure uhkusega presenteeriti... ja lühemaid paari päevaseid joogi tempimisi ka sisse tulnud.
Aga pulli ei hakka saama isegi kui sm. Miks volikogust lahkuma peaks ja Võru Vee bocki piisad enda habemest ära kuivatama peab...Praegune Võru linna prügimajanduse seff kes reformierakonna nimekirjas hoiab ühte volikogu tooli enda istmiku all on hoolitsenud kogu selle valitsuse aja selle eest et linnapea saaks rahulikult magada kuni oktoobri kuu valimisteni 2017.