pühapäev, 30. aprill 2017

30. aprill. Inno ei ole nõus täna Tamula järve ujuma minema. Miks?



Kuna ilm on jätkuvalt masendav, siis ei jää üle muud kui end läinudaastaste Portugali piltidega lohutada. Inno on jätkuvalt vihane ja tuletas mulle meelde, et Portugalis kadus tal nohu täielikult ära, aga Eestis tuli jälle tagasi. Ta arvab end ka teadvat, miks soomlastel kogu aeg põsed punnis on. „Sest neil on pidevalt põskkoopapõletik,” ütles Inno vannist. Ta nimelt käis täna sooja saamiseks vannis.

Mitte et meil korteris külm oleks. Radiaatorid on küll leiged, sest tädid ei taha küttele raisata, aga meil on radiaatorid sees. Elektrit kulub, aga midagi ei ole teha. Muidu peaks kogu aeg teki all istuma. Välja minna ei taha, sest seal puhub vastik vile tuul. Masendav, masendav, masendav. Ja Tallinnas sajab vist veel lund? Meil siin Võrus õnneks mitte, ainult külm on ja tuul. Aga ega seal suuremat vahet pole. Portugali kliimaga ikka mäekõrgune vahe. Portugalis on täna 18, kolmapäeval aga juba 28 kraadi. Inno oli väga vihane, kui seda luges. Tal tuli meelde, et ta oli läinud aastal oma sünnipäeval Tejo jões ujumas käinud. Küsisin temalt, kas ta oleks nõus täna Tamula järve ujuma minema. „Nalja teed või?” küsis ta minult kulmu kortsutades.

Miks? „Sest õhk on nii külm, et inimene võib ära surra,” ütles Inno. Ilma igasuguse naljata.

Üleval pildil Juulike 4. mail Expo rannas rõõmsalt kätega vehkimas. Inno käis samal päeval ujumas. Siin veel mõned ülesvõtted läinud kevadest Portugalis:



Roosi mai alguses Expo rannas toimetamas.



Pruun Roosi mänguväljakul.



Juuli Monsanto pargis. Kuna angelmanid nii hästi ei päevitu, lähevad päikese käes pigem punaseks, siis oli Juulike erinevalt Roosist ka kevadel heleda nahaga.



Veel üks pruun Roosi mänguväljakul.



Belemi linnaosas jalutamas. Roosi räägib telefoniga :).



Roosi lehvitab jalgratta seljast vastasmaja tädidele, kes lehvitavad talle rõdudelt vastu.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tallinnas paistab päike. Sooja on 9, 5 kraadi ja lumi sulas ära juba hommikul

Irja ütles ...

Brrr ikkagi.

Inno ütles ...

Kus see 9,5 oli? Ilmateenistus näitab Tallinna temperatuuriks 30. aprillil kella 14 ajal 4,1 kraadi: http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/vaatlusandmed/

Anonüümne ütles ...

Mina usaldan küll rohkem oma digitermomeetrit kui ilmajaama ja momendil just nii see näitaski.