esmaspäev, 10. aprill 2017

Täna Võrus. Põhjamaine kevad paneb lõunamaisele kevadele pika puuga ära



Põhjamaadel nagu Eesti ja Soome on lõunamaade nagu Portugal ja Hispaania ees üks kindel eelis. Soojad, mitte kuumad kevaded, ja valged ööd. Arutasime täna Innoga, et kui Portugalis läks alati, ka suvel, hiljemalt kaheksa-üheksa ajal pimedaks (jõudsime sel ajal tavaliselt oma õhtuselt jalutuskäigult koju), siis siin on praegu rõõmustavalt valge. Kell on üheksa läbi ja alles nüüd läks pimedaks.

See on aga alles algus. Valged ööd on alles ees. Mäletan, et kui ma veel Joáo'ga elasin, siis olid tema ja ta sõbrad meie valgetest öödest ehk white nights'idest, nagu nad neid nimetasid, lummatud ning üheks nende suureks unistuseks oli vähemasti korra elu jooksul neid valgeid öid näha. Joáo tuli põhjamaiseid valgeid öid vaatama 2003. aasta juunis ja kohtus Tallinnas minuga. Aasta hiljem käisime koos Eestis ja siis olid Joáol kaasas sõbrad Miguel, Bruno ja Pedro, kes tahtsid samuti valgeid öid näha. No ja mis seal salata, endalegi Baltic Bride'i leida. Sõbrad olid Eestist vaimustuses, aga balti pruuti nad omale ei leidnud. See-eest nägid nad ära valged ööd ja olid selle üle väga õnnelikud.

Täna oli siin Võrus fantastiline ilm. Päike paistis ja oli just nii soe nagu mulle meeldib. Tegime pika jalutuskäigu ja pärast seda käisime veel mänguväljakul. Roosile meeldis kõige rohkem liumäest alla lasta :).







6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Rõõm näha Roosit, on palju suuremaks sirgunud ja nägu ikka naerul. Soovin ilusat kevadet Teile!

Anonüümne ütles ...

Jube mis kaltsud tal seljas on. Mingit norm kombekat ei suuda osta?
Laps on paks ka, lõpeta imetamine ära juba. Kuhu ta läheb selliste põskedega?

Irja ütles ...

Aitäh heade sõnade eest :).

Mis puutub paksudesse põskedesse, siis olin ise temavanuselt täpselt samasugune. Selline pruunide silmadega punnpõsk. Minu meelest on punnis põsed armsad ja ma ei usu, et teisedki end neist solvatuna tunnevad, või kuidas?

Anonüümne ütles ...

Mul on silmadel valus lugeda kella 11.47 aeg kirjutatut.Miks küll inimesed nii õelad on?! Mul on endal 2 väikest poissi.Elame maal.Õues keeratakse end hetkega mudaseks.Mul on õnneks nii pesumasin kui ka kuivati ja suvel kuivab pesu õues kiiresti.Ja ega neil polegi vaid üks komplekt õueriideid,aga see polegi teema praegu.Lihtsalt CucciMuccit päris neile õues müramiseks selga ei pane ja moenäitusele kah liivakasti ei saada.Roosi on rõõsa ja rõõmus laps.Ja pole ühti ta kaltsudes.Nii saab kommenteerida vaid õel,lastetu või siis lihtsalt " ära tõusnud" inimene.

Irja ütles ...

Roosile meeldib ka õues põhjalikult mürada, nii et mudased püksipõlved on paratamatus :). Mina pooldan taaskasutust, näiteks Roosi lahe müts on saadud mu sõbrannalt, kelle kahele tütrele ta väikseks jäi. Jope ja püksid samuti taaskasutusest. Tennised on tellitud Amazonist, aga neid kandis enne Juuli, nii et jälle taaskasutus :). Ei näe mõtet uusi riideid osta, sest esiteks on nad kallid ja teiseks on taaskasutus loodussõbralikum.

Anonüümne ütles ...

Olen nõus - Roosi on nupsik. 11:47le ütleks, et kahjuks ei ole mõistus oma teha. Õnneks on nii rumalaid inimesi (ma arvan, et asi ei olegi niivõrd õeluses, kuivõrd rumaluses) nagu too kommentaator siiski meie seas väga vähe ning nad ei mängi ühiskonnas mingit rolli.