pühapäev, 21. mai 2017

Laste saamine Eestis: naine otsustab, mees vastutab

Eestis väidetakse, et mehed ja naised on seaduse ees võrdsed. Ent näiteks laste saamise puhul otsustab ainult naine: ta kas teeb aborti või mitte. Mehel selles osas mingit sõnaõigust ei ole, mehe tahte pealesurumine on lausa karistatav. Ehk siis lapse saamise otsustab ära ainuisikuliselt naine.

Nüüd aga läheb huvitavaks. Kui tavaliselt on nii, et see kes otsustab, see kas vastutab, siis laste puhul on nii, et naine otsustab, aga mees vastutab. Kui naine jääb lastega jänni, siis mõistetakse mehelt välja elatis ja põhistatakse seda väitega, et „oleks võinud tilli püksis hoida”. Kui tähele panete, siis naisele ei ütle keegi, et oleks võinud abordi teha või jalgevahe tihedamalt koos hoida. Mis viitab sellele, et mehele inkrimineeritakse otsustusõigus lapse saamise üle, mida mehel pole - mehel puudub selleks õigus.

Kui mehel puudub õigus otsustada lapse saamise üle, siis mis õigusega nõutakse mehelt vastutust laste kasvatamise eest? See on selge diskrimineerimine ja läheb vastuollu õiguse põhimõtetega.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ära roni naise peale kellega sa lapsi ei taha.

Anonüümne ütles ...

Täitsa õige - ei ronigi! Sitta sellest eesti iibest, rahvusest etc :DD

Kusagil mujal on parem.

Anonüümne ütles ...

Hakka pederullks !

Anonüümne ütles ...

Inno, sa ju ise alles eile kirjutasid: eestlasi ei saa usaldada. Järelikult ei saa ka eestlannasid usaldada. Kogu lugu.

Anonüümne ütles ...

mitte "kui jääb jänni", vaid igal lapsel on õigus saada oma vanematelt ülalpidamist. see ei ole seotud sellega, kes lapse saada otsustas. ja kas vaesed mehekesed siis ei teagi, et seksist võib laps tulla? päriselt, kui lapse pidamist endale lubada ei saa, siis ei tasugi seksida. kummale seksivaba elu suurem probleem oleks, meestele või naistele?