reede, 19. mai 2017

Mis teeb Keskerakond nüüd? Savisaar andis oma õnnistuse hoopis valimisliidule Võru eest ehk meile!


Sain täna sellise huvitava kirja:

Mitme Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme kaasabil toimus 17. mail Hundisilma talus privaatne kohtumine Edgar Savisaare ja Võrus loodud valimisliidu „Võru Eest” (endise nimega Põliskeskerakondlased) esindajatega. Tegemist on sama valimisliiduga, mille asutamiskoosolek pälvis mõni aeg tagasi meedia laialdast tähelepanu ja mida kohaliku Keskerakonna juhtkonna esindaja Andres Visnapuu tõsiselt ei võtnud. Valimisliidu loojateks olid tookord Lõuna-Eesti ettevõtja Jüri Luik ja endine Võru linna Keskerakonna juhatuse liige Jüri Pallo.

Kohtumisest osavõtjate sõnul möödus kohtumine asjaliku arutelu vormis, Savisaar tundis elavat huvi Võru maakonnas toimuva poliiitilise elu üle ja kohaletulnud andsid talle tegelikust olukorrast korraliku ülevaate. Samas tundis Savisaar suurt huvi valimisliidu programmi vastu, mida talle ka lahkesti tutvustati. Kohtumise lõpul andis Savisaar sellele valimisliidule omapoolse õnnistuse. Samas saadeti tervitused Valimisliidu „Võru Eest” linnapeakandidaadile Inno Tähismaale ja tema abikaasale Irja Tähismaale.

Selline seik paneb tugevasti kahtlema Jüri Ratase poolt juhitud Keskerakonna ja valitsuse ühtsuses, sest suvalisi inimesi Hundisilmal vastu ei võeta ja kohtumisi ei vahendata. Kas nüüd ongi valitsusel käes nn revolutsiooniline situatsioon, kus kriitilisel hetkel ja teatud küsimuste korral ei hääleta keskfraktsioon ühiselt (vaatamata avalikele lubadustele selles vallas)?

Igal juhul on selle kohtumise sõnum vähemalt Võru Keskerakonna valijatele selge—võibolla polegi kõik nii must-valge, nagu kohalikud Keskerakonna juhid rahvale serveerivad ja võibolla polegi kohalikel valimistel Savisaare kaart nii unustatud teema, kui tahetakse välja paista lasta. Kui siia juurde lisada olukord, kus osa keskerakondlastest Riigikogu liikmeid suhtleb peaminister Ratasega ainult meedia vahendusel (Tallinna TV saate OTSE KÜMNESSE viimane saade), siis on oodata saabuvatel kohalikel valimistel huvitavat arengut, vähemalt Keskerakonna tulemuses ;). 

Savisaarega Hundisilmal koos abikaasaga kohtumas käinud kirikuõpetaja Jüri Pallo lisas kokkusaamisest oma meeleoluka kirjelduse, olgu osa sellest siin ära toodud:

KOHTUMINE EDGAR SAVISAAREGA HUNDISILMA TALUS

 Lehekuu 17. ndal päeval 2017. aastal
Mets mühiseb ja kägu kukub ra’al,
aas haljendab ja lilled õits’vad seal.
:,: Mänd kiigutab siin oma võimsat pead,
on meeles tal kõik muistsed õnnea’ad. :,: 
(rahvalik laul, saksa rahvaluule, tõlkinud Sergius Lipp / saksa rahvaviis / Max Oscheit)

Eesti rahvale armsaks saanud laul hakkabki kõlama Artur Rinne esituses, kui oleme abikaasaga jõudnud Hundisilma talu väravate ette. Laulusõnad kattuvad tegelikkusega. Kägu kukub, sookured plagistavad nokkasid, lisaks neile soleerivad mitmed teised laulukunstnikud. Kevadine rõkkav loodus ülistab Loojat. Nad on õnnelikud, et nad on olemas. Elavad. 

Annan väraval kella ning jään ootama. Peremees, kes istub ratastoolis, tuleb avama väikese viivitusega ning see on mõistetav. Edgar Savisaar on leidnud endas jõudu, et võtta vastu oma kodus kaks kaugelt Võrumaalt saabunud külalist. Anname üle külakosti - Jaagumäe Võrumaa Toidukeskusest ostetud Võrumaise kasemahla ning vahtramahla, mille üle Edgar Savisaarel on hea meel. Peremees alustab kohtumist ning teades, et meie oleme siin talus esmakordselt, asub tegema meile väikest ringkäiku talu avaras koduõues. Peremees küsib Võru  elu kohta. Annan ülevaate poliitika- ning kultuurielust. 

Edgar Savisaar tunneb huvi Põliskeskerakondlaste ehk Võru eest valimisprogrammi vastu. Saan öelda vastuseks: „Toome Tallinna Võrru!” Võtame eeskuju Tallinnas saavutatust: tasuta ühistransport, vanurite-haigete heaolu, kättesaadav kvaliteetne tervishoid, kodulinna majanduslik heaolu ning tööhõive. Meie linnapeakandidaat Inno Tähismaa on tugev majandusajakirjanik, kes seisab Võru eest. 

Edgar Savisaar palub Inno ja Irja Tähismaad tervitada ning soovib neile edu.

Tunnike värskes õhus jalutuskäiku möödub kiiresti ning ongi aeg kätte jõudnud tagasi kojusõiduks. Edgar Savisaar annab meiega kaasa oma tervitussoovid Võrumaa rahvale, mille me siinkohal edasi anname.

Jüri ja Mervi Pallo
Võrus, sama päeva õhtul

Pildil mina ja lapsed Edgariga läinud aasta juulis, päev pärast Portugalist naasmist, Hundisilma talu väravas. Mul on väga hea meel, et Savisaar meid Keskerakonnale eelistab. Suvel läheme talle ilmselt samuti Hundisilmale külla, Edgar juba kutsuski meid :). 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ma'i oska kohe miskit üüldä...