neljapäev, 11. mai 2017

Rail Baltica saladus paljastatud!

Ajakirjanik Inga Raitar paljastab Rail Baltica saladuse:

RAIL BALTIC - SALADUS PALJASTATUD! RB mõtetu joonlauatrassi ehitamise hambad risitis läbi surumine poliitikute poolt tegelik eesmärk selgub lihtsatest numbritest: riigis on 140 000 ametnikku (kogu avalik sektor) 600 000 töötaja kohta (ERR eilne Foorum). Koos igasugu sihtasutuste ja muude eurorahadel mõnulevate poolriigiastuustega on meie rahatootjate ja rahajagajate suhtearv rohkem paigast ära kui pankrotiveerel Kreekas. Aga kui arvestada, et 600 000 -st on lahkunud 150 000 töökätt ja aju välismaale, siis allesjäänud 450 000 tegevmaksumaksjat ei suuda katta eelarvekulusi. Ehk teisti öeldes elab riik ammu juba üle oma võimete.

Nagu lõppevad 2020 eurorahad algab üks lõputu erakondade vaheline süüdistamine, kes selles jamas süüdi on. Seni ei ole ükski erakond pakkunud valitseva sektori jõulist kärpimist oma valimislubadustes. Põhjus lihtne - just oma toole hoida soovivad mugavusametnikud on garantii tulevastel valimistel piisava häältekoguse saamiseks. Just suurtest riigiserveritest tulevad taas võimule päästvad e-hääled. 

Nii on riik jõudnud nokk kinni-saba lahti olukorda. 2020 krahh terendab, ametnike ülelpidamine muutub maksumaksjatele selgelt ülejõu käivaks - esimesed signaalid sellest juba kõlavad - Haigekassa miinus, kokkuhoiud päästjate ja politsei, õpetajate ja meedikute arvel. Niisiis on vaja kiiret päästerõngast, mida pakubki ajutiselt Rail Balticu ehitamine. Ajutine palgakasv ehitussektoris, ajutiselt juurde loodavad (või lausa Soomest koju tagasi tööle tulevad) töökohad annab ajutise näilise maksude llaekumise kasvu, mis tekitab ajutiselt olukorra, kus meie riigi reaalsed mured nagu taanduks. Järgmiste nelja aasta võimulolemine ja veel ühed valimised seniste riigijuhtidega näiksid olevat kindlustatud. 

Just seda soovivadki praegu paaniliselt, kõigist reaalsetest numbritest mittehoolivad poliitikud. Lükata edasi tõehetk aastal 2020. Lükata edasi reaalne vajadus muuta riigis väärtusahelat ehk raha loojate ja selle ümberjagajate väärtustamist riigi silmis. 

RB valmisehitamine aastal 2026 ja seismajäämine järgnevatel aastatel on juba "pärast meid tulgu või veeuputus". Praegust võimu hoida soovijatel pole vahet, mis juhtub aastal 2027 ehk siis ülejärgmisteks valimisteks on neil loodetavasti liisingud makstud ja väike varu vanaduspõlvedeks kõrvale pandud. Mis ülejäänud riigist saama hakkab, ei huvita enam. Sellega las siis tegelevad suvel usinalt tänavatele valimisplakateid kleepivate uute koridiribrolierite põlvkond.

5 kommentaari:

Triin ütles ...

Õigekirjast: mõTTetu :)

Anonüümne ütles ...

Eks ta ole. Kärbitavatel indiviididel on kõigil hääleõigus. Ükski poliitik sellepärast ei julge. Selline "keskmine inimene" või ka "keskmine valija" ei ole paraku eriti arukas, isegi vastupidi, nad kipuvad olema ahned, irratsionaalsed ja mõnikord ehk isegi piiratud silmaringiga. Valijate ees pugemise nimel poliitikud ju lihtsalt ei julge teha otsuseid, mida siiski on vaja teha, mõnikord isegi väga on vaja teha - ja mandumine jätkub.

Kas te hakkate ehk aru saama, milles täpselt seisneb demokraatia nõrk koht?

Ja muidugi on esindusdemokraatial veel üks puudus. Ükski erakond ega ükski poliitik ilmselt ei saa sobida kõigile valijatele (vähemalt nn. lääneliku poliitilise kultuuri juures), seega võib väita, et esindusdemokraatia lõhub ühiskonna sidusust. See oleks küll juba pisut filosoofilisem arutelu, aga siiski...

Anonüümne ütles ...

Teatavad õiged arusaamad selles Raitari väidetes on!
Üheaegselt vaesuse tunnistamisega oleks vaja avalikustada ja karistada (nõuka ajal rakendati eriti suure kahju tekitamise eest kõrgeimat määra) vaesuse põhjustanud poliitikud.
Kiiresti on vaja loobuda meie rahasid väljalüpsjatest välispankade kasutamisest. See on nüüd muidugi raske, sest neist on läbi imbunud kõi riigiasutused.

olge ise ka tublid ütles ...

- "Seni ei ole ükski erakond pakkunud valitseva sektori jõulist kärpimist oma valimislubadustes."

Ei vasta tõele, on selline erakond, nimelt EKRE, kes on korduvalt sellest rääkinud, et Eesti avalik sektor on metsikult suur ja üha kasvab, et on karjuv vajadus seda kärpida.

Viimati tehti sellest juttu sessamas raadiosaates "Räägime asjast", mille lingi siia panin ja mis Inno poolt ka siia suuremalt üles pandi esmaspäeval, kuulake, kes veel pole juhtunud kuulama, saate lõpuosas on juttu, et sarnaselt nagu Trumpile USA-s, hakkab ka EKRE võimule saades jõuliselt kärpima eelkõige kõiksuguseid mõttetuid, väärastunud propagandat tegevaid, suures osas riigi rahadel õilmitsevaid sihtasutusi.

Aga muidugi EKRE võiks selle ka oma programmis palju selgemalt esile tuua.

Anonüümne ütles ...

Metsast tuleb veel see raha ja see on ajutine. Meie ilu ja rikkus ongi loodus ilusate puudega, mida mujal Euroopas on väheseks jäänud. Ürgne loodus on Hinni kanjon Võrumaal mis on tõeline vaatamisväärsus.