neljapäev, 29. juuni 2017

Eestile ei usaldatudki eesistumist

Väljavõte eesistumise veebist.

Eestis räägitakse kogu aeg Eesti eesistumisest EL-is, aga tegelikult, nagu välja tuleb, polegi mingit Eesti eesistumist, vaid on trio, mille üks osa on Eesti ja kuhu veel kuuluvad Bulgaaria ja Austria. Austria on ilmselt siis see vanem vend, kes jälgib, et kõik kulgeks nii nagu peab ja keegi mingi isetegevusega ei tegeleks, näiteks brittidele Brexiti käigus järeleandmisi ei teeks. Sest mine sa neid Ida-Euroopa osse tea, neist võib kõike oodata.

Need kolm on siis koostanud ka ühise programmi, mis on niisama üldine ja ümmargune nagu kõik ELi bürokraatiamasina muud šedöövrid (meenutab vanu NSV Liidu programmdokumente). Ühesõnaga, business as usual, mis kindlustab ELi vankumatu kursi mööda allakäiguspiraali edasi. Vahepeal pudeneb paratamatult osa liikmeid maha, kuna ei suuda suureneva ajuvabadusega leppida.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kuulge, lugege see leht nüüd mõttega läbi. Tegemist on kolmikprogrammiga järgmise kahe eesistujaga (kestab 18 kuud. Eesistumine kestab 6 kuud, 18:6=3, kolmikprogrammis on kolm riiki). See on üks konkreetne programm, lisaks Eesti eesistumisele. Te ei saa ju ometi nii rumalad olla.