teisipäev, 4. juuli 2017

Euroopa Parlament asetas väikeriikidele elundi

Väljavõte politico.eu veebist.

Euroopa Komisjoni president, Saksa valitsusjuhi Angela Merkeli poolt ELi etteotsa sokutatud Luksemburgi alkašš Jean-Claude Juncker on viha täis, sest tema ja Malta peaministri Joseph Muscati eesistumise lõpparuannet kuulas täna Strasbourgis Euroopa Parlamendi istungil vaid 30 saadikut 751-st. Juncker nosis saalis vihaselt oma croissanti ja turtsus.

Tegelikult oli videopildilt võimalik tuvastada saalis vaid 4 saadikut, ülejäänud olid büroode töötajad. Saalis suudeti tuvastada vaid Europarlamendi roheliste juht, belglane Philippe Lamberts, Sloveenia sots Taja Fajon ja Malta esindaja David Casa.

Nagu edastab politico.eu, saatis Euroopa Parlamendi esimees Antonio Tajani pärast seda Junckeri pikalt. Juncker on närvis, sest võib arvata, et ELi järgmise eesistujamaa Eesti peaministri Jüri Ratase homset esinemist Strasbourgis tuleb vaatama veel vähem inimesi. Võibolla ei tule isegi mitte kedagi, sest Ratas on surmigav, poliitiliselt täiesti mõttetu tüüp.

Mitte kedagi ei koti EL-is enam väiksed riigid, sest kõik saavad aru, et nad on nagu Mongoolia - neist ei sõltu mitte midagi. Seda eriti pärast Brexitit, sest Suurbritannia oli ainus, kes otsis väiksematega mingit ühisosa.

Kommentaare ei ole: