pühapäev, 16. juuli 2017

Kas ÜKT-d tegevate vanemate lapsi on ka kavas toetada?

Väljavõte Õhtulehe veebist.

Ma loen üllatusega, et valitsus on otsustanud hakata toetama vanglas viibivate vanemate lapsi. Põhjuseks on toodud asjaolu, et „lapse jaoks on vanema vanglasse sattumine kriis, kuna lapsed tunnevad end vanemate tegude pärast tihti kaasvastutajana, millele lisandub häbi- ja süütunne”.

Minule on mõistetud vanglakaristus selle eest, et ma ei suutnud täies mahus maksta elatist oma vanematele, eelmisest suhtest lastele. Mul ei olnud võimalik elatist maksta, kuna mul sündisid teisest suhtest väiksed lapsed, neist üks sügava puudega ning kogu raha ja tähelepanu kulus ära väiksemate laste peale.

Sellele vaatamata mõisteti mulle elatisevõla pärast 1,5-aastane vanglakaristus, mis asendati ühiskondlikult kasuliku tööga. Õnneks on väiksematest lastest vanem, 5-aastane laps sügava vaimse puudega, kes ei saa paljudest asjadest aru. Noorem laps on 2,5-aastane ja terve ning hakkab juba asjadest aru saama. Arvatavasti tunneb ta end kaasvastutajana, millele lisandub häbi- ja süütunne.

Nüüd on küsimus: kas neile lastele, kelle vanematele on mõistetud vangla asemel ÜKT, on ka ette nähtud mingisugune toetus ja abi?!

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Loeme äkki veelkord kohtuotsust, siis saame teada, kuhu raha tegelikult kulus?

Inno ütles ...

Loe terviseks!

Anonüümne ütles ...

irjaga elad sa 12 aastat?! Juulike on 5 aastane! oota aga siis see 7 aastat mis sa ei maksnud kui sul polnud kahte väikest last!?

Inno ütles ...

Siis ma maksin.

Anonüümne ütles ...

nii päris keeruline öelda kes toetuse alla kuuluvad,imelik et nõue ikka jäi jõusse kuigi said karistada,kas vaidlustada ei saa rahalise nõude osa? mitmed tuhanded selline nõue ?