kolmapäev, 19. juuli 2017

Küsimus Junckerile ja teistele ka: Miks Eesti ei küsi EL-ilt abi?

Kas ministrite puudulik keeleoskus on põhjus, miks Eesti ei küsi EL-ilt abi, näiteks erivajadustega lastele inimväärsete elutingimuste tagamiseks?

Isegi Soome, mis on elatustasemelt Eestist mitu korda rikkam küsib pidevalt EL-ilt abi, viimati näiteks oma töötute ümberõppeks ning ettevõtlusega alustamise toetuseks. Millal Eesti viimati EL-i abiga töötuid koolitas? Ma mõtlen koolitust, mis on tulemuslik nagu Soomes, kus 97% töö kaotanutest sai uuesti tööle. Arvesse ei lähe see, kui inimene lootuse kaotanuna Soome tööle läheb.

Vägisi jääb mulje, et Eesti ei küsi toetusi pelgalt seepärast, et ametnikud lihtsalt ei valda keelt. Nad ei julge näida rumalana, mistõttu on lihtsalt vait. Või mis?!

Mulje on küll selline, et vastu võetakse ainult need toetused, mida pakutakse, nagu see raudtee asi, aga toetusi, mida tegelikult vaja oleks, ei ole ega tule.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

poliitikud ei küsi abi, sest nad ju ei vaja abi, selline me riik on, iseseisev

Anonüümne ütles ...

aga samas jh palo võiks nüüd selle asja ette võtta küll, maailmavaade lubab ju

Anonüümne ütles ...

kui merkelini jõuaks sõnum, et eestis erivajadustega lapsed on raskes seisus ja toetuseta, siis sealt euroopast kindlasti tuleks rahalaev, aga see muudaks suhteid, eesti ei oleks enam edukas väike eriigi traavel, vaid need poliitikud kes selle olukorra tegid, nad saaks sõimu, need päti poliitikud kardavad seda, ausust nad ikka kardavad

Anonüümne ütles ...

Nojaa aga siis peaks ju kohe ka üles tunnistama, et eesti polegi teab mis edukas olnud...

Anonüümne ütles ...

Tööhõivereformiks anti suur toetus, euroraha eest seda hullust tehakse. Aga ma tõesti ei tea, kas seda raha osati ise küsida või pakuti...
Kaldun arvama, et pakuti.

Anonüümne ütles ...

Kuidas pole küsinud ! Resident THI sai turismiarenduseks, Autorollo ja Repninski kitsed on samuti saanud. No nii on küsitud ja saadud, et ühte kommentaari ei mahu äragi.