reede, 25. august 2017

Dr. Inno: Urmas Sutrop on vana seksilõvi

Urmas ja Margit Sutrop, väljavõte Õhtulehe veebist.

Täna tuli välja pommuudis, et Urmas Sutrop on maha jätnud oma pikaajalise abikaasa Margiti ja elab koos uue noore kallimaga. Kuivõrd tegemist on Tartu inimestega, siis võttis Kohvik ühendust Tartu olusid hästi tundva akadeemiku, inimhingede inseneri ja kõigi maailma haiguste spetsialisti Dr. Innoga. Saime Dr. Inno kätte kliiniku koridorist.

Kohvik: Vabandust, dr. Inno!

Dr. Inno: (ringi keerates ja prille tõstes) Mis te siin vabandate?

Kohvik: (ähkides) Vabandage, on teil veidi aega?

Dr. Inno: (kerge muigega): No, oleneb mille jaoks.

Kohvik: (jätkuvalt lõõtsutades) Meil on mõned küsimused.

Dr. Inno: (uudishimulikult) Mis teemal?

Kohvik: Meil on siin teemaks Urmas Sutrop. Ta on leidnud noore kallima.

Dr. Inno: (elavnedes) Pole ime!

Kohvik: Mis mõttes?

Dr. Inno: Ma tean teda hästi. Juba ülikooliajal oli ta suur seksilõvi.

Kohvik: Arvate, et seks ajas nad lahku?

Dr. Inno: (muigega) Kas nüüd just lahku, aga mõjutas kindlasti. Margitil on ju, kuidas nüüd öelda, üleminekuaeg. Urmas ei pidanud enam vastu.

Kohvik: Kas sellest oli varem ka juba märke?

Dr. Inno: Oli ikka, miks ei olnud. Ma ei tohi kõike rääkida, aga eks Urmasel oli ikka probleeme. Eks ta ikka kurtis teistele.

Kohvik: Mida ta kurtis?

Dr. Inno: No ikka seda, noh, saate ise aru. Ma mäletan ka Margitit hästi. Ta on ju sellest kuulsast Mikelsaarte suguvõsast. Ega neil nüüd kerge ei ole. See on mõru pill alla neelata. Aga eks see oli kahepoolne asi. Ma usun, et Margitil oli ka juba silmarõõm valmis vaadatud. Tavaliselt sellised asjad ikka päris ootamatult ei tule. Eks see on ette teada juba. Aastaid. Ja eks Margit vajas ka midagi enamat.

Kohvik: Mis mõttes?

Dr. Inno: Intellektuaalses mõttes. Ega see Sutrop ju pole, kuidas öelda, kõige teravam kriit karbis. Akadeemilistes ringkondades on ta paras naljanumber. Teda ei võeta eriti tõsiselt.

Kohvik: Nooremate hulgas teda hinnatakse.

Dr. Inno: (kõhklevalt) Tea, kas hinnatakse. Aga ta on direktor ja tal on võimalik inimesi mõjutada. Üks juhtum Tartus juba oli, kus juhtiv teadlane kurameeris oma grupi noore naissoost liikmega. Ma usun, et Urmas siin kasutas kõiki oma mõjutusvahendeid. Tema juurest hiljuti lahkus üks noor naine välismaale. Ma arvan, et seal oli midagi sarnast.

Kohvik: Millised need mõjutusvahendid on?

Dr. Inno: No näiteks raha. Noored inimesed on raha suhtes, kuidas nüüd öelda, vastuvõtlikud. Neil on raha vaja ja nad on nõus tegema, mis vaja.

Kohvik: Mis te prognoosite, mis nüüd edasi saab?

Dr. Inno: Mis siin ikka saab. Eks nad kolivad nüüd lahku, omaette elama. Kui nad seda juba teinud pole. Tavaliselt jõuavad sellised asjad ajakirjandusse siis, kui kõik on juba läbi. Eks nad jätkavad oma elusid nüüd eraldi, lapsed on neil juba suured. Ja, nagu aru saan, on nüüd suhteturul üks vaba ja vallaline naine - Margit Mikelsaar. Edu talle! Aga ma vabandan, ma pean nüüd minema. Oli teil veel midagi?

Kohvik: Ei. Tänan teid.

Dr. Inno: Palun.

2 kommentaari:

MS-fänn ütles ...

Margit on vahva naine ja julgeb ka teistmodi mõelda ja öelda.
TÜ aktustel julgustab ta üliõpilasi sõltumatusele ja INNOvatiivsusele! Kalm on võrreldes Sutropiga igav bürokraat.

Anonüümne ütles ...

AGA TÄNA 4,10. 2018 SOLVAS RÄNGALT ---EKRE MEESKONDA ???
TUNDUB ,,ET URMAS POLE SELGEKS TEINUD
KAS LAULJA SISASK SAAB OLLA EESTIS KUULUS POLIITIK,,VÕI PÕGENIK MÄNNIL