pühapäev, 20. august 2017

Eesti on Euroopas ja kogu maailmas üks turvalisemaid maid

Terrorismi risk eri Euroopa maades, väljavõte eestinen.fi veebist.

Enne reedest Turu terrorirünnakut peeti Soomet väga turvaliseks maaks. Räägiti küll, et terrorismi risk on olemas, aga see on imeväike. Inimesed käisid tänaval rahulikult ringi.

Ilmselt see, näiline turvalisus, mis inimesi uinutas, oli ka põhjuseks, miks reedene rünnak oli nii verine. Inimesed ei osanud ohtu karta. Sama lugu oli mõned kuud varem Stockholmis.

Ka poliitiliselt oli Soome valitsus väga leebe illegaalselt maale tulnud immigrantide suhtes. Nii nagu varem Rootsi. Pärast rünnakut aga kuulutas Rootsi pagulastele sõja ja nüüd juhtub tõenäoliselt sama asi Soomes.

Enne reedest Turu rünnakut armastati Soomes kiidelda turismi numbritega ja väita, et Soome tullakse, sest Soome on turvaline. Nüüd seda enam keegi öelda ei saa. Tegelikult valetati inimestele, sest Soome polnud ka varem turvaline. Nagu räägib Rootsi terrorismi asjatundja, ulatub seesama terrorivõrgustik, mis ründas inimesi Barcelonas, kuni Turu linnani välja. Ja selle võrgustiku tugisammas on, nagu arvata võib, siis pagulased.

Just pagulased ja nende massiline vastuvõtmine on terrori põhjus Euroopas. Selle tõttu astus Suurbritannia lausa Euroopa Liidust välja, kuna Brüsselist pressiti vägisi pagulasi peale. Kuigi majanduslikult on see Suurbritanniale kahjulik, siis leiti, et turvalisuse huvides on see vajalik samm. Isegi Inglise kuninganna oli EL-ist välja astumise poolt, aga sellest kõva häälega ei räägita. Soome riigipea, peaminister Juha Sipilä aga kutsus pagulasi suisa omale koju ja reklaamis seda üle maailma. Nii nagu ka Saksa riigipea, peaminister Angela Merkel. Täna on nii Sipiläl kui Merkelil suu vett täis. Loomulikult nad omale koju kedagi ei võtnud. See koju kutsumise jutt oli puhas bluff. Vale.

Eesti poliitikud on suutnud õnneks säilitada külma närvi ja hoidunud pagulaste massilisest vastuvõtmisest - viimasel ajal siiski tahetakse sellest joonest loobuda. Tahetakse hakata migrante massiliselt vastu võtma. Aga see on viga, nende vastuvõtmine. Eestis küll kiideldakse, et venelastega on hakkama saadud, küll saadakse ka teiste rahvastega. Aga tuleb silmas pidada, et venelased, ükskõik, mida neist arvatakse, on kultuuriliselt ikka eestlastele palju sarnasemad kui Aafrikast või Lähis-Idast tulijad. Venelased on olnud lausa inglid. Isegi pronksiöö käigus, kus tänaval märatsesid tuhanded venelased, ei tapetud mitte kedagi - kogu mäsu käigus hukkus vaid ÜKS inimene, ja seegi oli venelane. Ma ei taha mõelda sellele, mis oleks saanud, kui tänavatel oleks märatsenud selline mass iraaklasi või afgaane. See oleks olnud õudne. Mul pole midagi nende rahvaste vastu, aga nende kombed on lihtsalt nii erinevad. Neile on kombeks, et enne tegutsetakse ja alles siis mõeldakse. Nad on lihtsalt sedavõrd kuumaverelised. Nuga võetakse kohe välja, kui midagi on. On jumala õnn, et isegi nn kvoodipagulased Eestist minema lähevad. Tänu sellele on Eesti jätkuvalt turvaline maa elamiseks.

Kui vaadata Euroopa kaarti, siis pole turvalisi maid Euroopas palju alles jäänud. Need ongi ainult Balti riigid, Poola, Tšehhi, Ungari ja Šveits. Eestile avaldatakse survet, et pagulasi tuleks rohkem vastu võtta, aga Eesti peaks vastu seisma ja minu poolest kasvõi EL-ist, sellest porimülkast välja astuma. Venemaa vastu pole nagunii EL-ist abi ja ainus, kes kaitseb, on NATO. Šveits pole EL-i liige ja seal pole ka mingit terroriohtu. Pealegi, kui Eesti tahab rikkaks saada, siis tuleks pigem eeskuju võtta Šveitsist. Šveits on väljaspool liitu ja palju rikkam kui teised Euroopa riigid. Ta ongi rikas seetõttu, et on väljaspool EL-i. Tegelikult, nagu elu näitab, on EL üks suur pettus ja müüt, on seda olnud algusest peale. EL on euroopa rahvastele toonud kaasa ainult häda ja viletsust. EL-i tõttu on terve Euroopa mandunud. Miks? Sest EL on oma olemuselt bürokraatia diktatuur. Kus rahvastelt, inimestelt on võetud õigus oma asju otsustada ja otsustusõigus on antud inimeste kätte, keda mitte keegi pole valinud, kes on ametisse määratud. See on väga ohtlik trend.

EL-i kadumine ei tähenda, et Euroopa kukub kokku. Viisavabadust ja kaubavahetust saavad riigid edukalt korraldada ka ilma liiduta. Näiteks Põhjamaade viisavabadus ja koostöö toimis edukalt aastaid enne Euroopa Liitu, Norra ja Island on siiani väljas ja saavad hästi hakkama. Väike Island on väljaspool EL-i oma majanduskriisiga palju paremini toime tulnud kui Eesti, seda isegi vaatamata Eesti massiivsetele eurotoetustele.

Kokkuvõtvalt on Eesti tänu pagulaste puudumisele üks turvalisemaid kohti maailmas ja see võikski nii jääda. Tänud sellele tõuseb Eesti huvi ja atraktiivsus välismaalaste silmis. Öeldakse küll, et Euroopas turvalisi oaase olla ei saa, aga see on demagoogia. Saab küll, kui pagulasi vastu ei võta. Nii lihtne see tegelikult ongi. Kes midagi muud väidavad, need lihtsalt valetavad.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Pagulastele meeldivad turvalised maad kindlasti väljaspool järjekorda.