neljapäev, 3. august 2017

Inno soovitab: Savisaar võiks teha Tallinnas liidu koos Reformiga

Väljavõte Delfi veebist.

Tallinna valimiste puhul on selged kaks asja: kõige suurema häältesaagi võtab Edgar Savisaar. Ning paremuselt teise häältesaagi võtab Reformierakond. Võib ühtlasi arvata, et ilma erakonna toeta Savisaar enam 51% hääli linnas ei korja nagu mõned korrad varem. Seega tuleb moodustada valitsemiseks liit.

Nüüd kui järgida Soome ja muu demokraatliku maailma kogemust, siis peaks linnavalitsuse kokku panema kõige rohkem valijate hääli saanud poliitikud. Sest siis on oodata vähem kemplemist ja paremaid tulemusi. Antud juhul siis Savisaar ja Reformierakond. Mis polegi võibolla halb plaan pärast seda, kui Keskerakond Savisaare üle parda heitis. Savisaar on kogenud poliitik ja kui tal silma peal hoida, siis ta koerusi ei tee. Pealegi on ta Reformierakonna looja Siim Kallasega vana kaasvõitleja Rahvarinde ja IME päevilt. Ning Kallas on Eesti poliitikas tagasi.

Ja kui aus olla, siis ega see tasuta bussisõidu asi Tallinna seisukohalt halb asi pole. Seda võiks laiendada üle kogu Eesti. Ja Tallinna TV võiks ka jätkata, ega seegi halb asi pole. Helsingi linnal on ka oma telekanal. Lihtsalt Reformi tegijad ka punti võtta, et asi oleks laiapõhjalisem. Võiks rohkem üldse kajastada Eesti-Soome asja, arendada kaksiklinna ideed. Teha saateid koos soomlastega. Helsingi ja Tallinna vahel reisib aastas 10 miljonit inimest, seda on päris palju.

1 kommentaar:

Frei ütles ...

Äge idee aga ühenduse loomisel ei saa lähtuda ainult reitingutest.
Keskidel/Savikal ja reformikatel on erinevad vaated. Esimesed esindavad justkuid kesk- ja alamklassi, reformarid läänemeelset eliiti.
Michal on ka tulihingeline TTV vastane.