reede, 4. august 2017

Keskerakonnal on samapalju šansse jätkata kui oli Mailis Repsil presidendiks saada

Väljavõte Delfi veebist.

Keskerakonna omad püüavad jätta rahulikku muljet, aga tegelikult on näha, et kõik on närvis. Eriti närvis on muidugi peaminister Jüri Ratas, sest kui Keskerakond kohalikud valimised hävib, siis peab ta erakonna juhi ameti maha panema ning sellele järgneb valitsuse lagunemine. Võib arvata, et Reform juba ootab nurga taga oma võimalust uuesti valitsusse pääseda. Reformi toetus on tõusnud Eesti kõrgeimaks. Mõne keskerakondlase suurimaks saavutuseks valitsuses jääbki langevarjuhüpe. :)

Närvis on ka Jana Toom, sest ta teab väga hästi, et Keskerakond see on Edgar Savisaar ja kui Savisaar peaks erakonnale selja keerama, mis on juhtunud, siis kukub kõik uperkuuti. Ilma Savisaareta on Keskerakond ümmargune null. Seda on Savisaar ise kindlustanud, sest kõik erakonna liikmed, eriti selle juhid on Savisaar ise välja valinud ja sellised, kes iseseisvalt millegagi toime ei tule. Toom kaasa arvatud. Keskerakond on nagu püramiidskeem või kaardimaja, kus oluliselt tegijalt tooli alt äratõmbamine kukutab terve kupatuse kokku. Kõik need, kes Savisaarelt tooli alt ära tõmbasid, tegid sellega endale karuteene. Aga nagu näha, pole nad ise sellest veel aru saanud. :)

Nüüd vabandavad Keskerakonna liikmed end sellega, et Savisaar toetab neid edasi. No ja siis? Savisaar ütles enne presidendivalimisi, et toetab ka Mailis Repsi kandideerimist presidendiks, kuigi teadis väga hästi, et Repsist ei saa mitte kunagi presidenti. Ainus, kel on Keskerakonnas šansse presidendiks saada, on ... teadagi, kellel!

Savisaar on nutikas mees. Ta on erakonna nii üles ehitanud, sinna võtnud selliseid inimesi, nn Boroditšeid, kellesuguseid on võimalik aasta jooksul vormida kümneid, kes ei kujuta mingit ohtu Savisaarele endale ja kellest erakonnast lahkudes ei jää midagi järele. Või nimetage mulle mõni endine keskerakondlane, kellest on midagi saanud? Ainus, kes meelde tuleb on Sven Mikser, kellest ennustati Keskerakonnas Savisaare mantlipärijat, aga kes erakonnast lahkus ja oli vahepeal sotside esimees, aga kelle täht on samuti kustunud.

Ütleme ausalt välja nagu asjad on - ilma Savisaareta on Keskerakond üks hunnik Boroditšeid. Nii on, kelle jaoks õnneks, kelle jaoks kahjuks. Ja Savisaar, kui tahab, võib iga kell tekitada uue erakonna ning leida sinna talle vajalikus koguses uusi Boroditšeid.

Kas mul pole õigus, mis?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Aru ma ei saa,miks Te viitsite.
Kodinad kokku ja pois.
Tegelt ka.
Alguses kas siivous või mingi muu jama,aja jooksul loksuvad asjad paika.
Mõttetute asjade kommimine ei ole eriti mõtekas.