reede, 2. märts 2018

Miks on Eestis elu kehv? Sest ametnikud kaevavad Eestile auku

Eesti riigi ametnikud kaevavad endale auku.

Seoses Juuli mähkmeprobleemiga ilmnes veel üks tõsiasi - nimelt see, kuidas Eesti riigi palgal olevad ametnikud riigile järjekindlalt auku kaevavad. Nimelt, selle asemel, et rahuldada taotlus paari täiendava mähkmepaki järele kuus, mis maksab igakuiselt ligi 30 eurot, soovitakse uut tõendilt geneetikult ning rehabilitatsiooniplaani uuesti tegemist, mis maksab tuhandeid eurosid. Selle raha eest saaks Juulile osta mähkmeid sisuliselt elu lõpuni. Ja asja iroonia on see, et mähkmed tuleb nagunii veel kinni maksta.

Selline arutu rahaga ümberkäimine käib aga Eestis igal rindel. Näiteks määrati mulle elatise võlgnevuse pärast kaela kriminaalmenetlus, mis kestis kokku 7 aastat. Selle menetluse peale kulus arvestuslikult kümneid tuhandeid eurosid. Kaustad olid sama paksud kui Savisaare protsessil. Tulemus oli see, et mulle määrati vanglakaristus, mis asendati ÜKT-ga. Seoses menetlusega kaotasin töö ning muutusin ülalpeetavaks ja riigil kulub minu peale arvestuslikult veel igas kuus 1000 eurot ja nii juba mitu aastat. Ehk siis selle asemel, et lasta rahus võimete kohaselt elatist maksta, mis oleks olnud kasulik kõigile, valisid ametnikud lahenduse, mis läheb riigile maksma kümneid tuhandeid ja sisuliselt jääbki riik maksma.

Need kaks juhtumit on vaid minu enda elust viimase paari aasta jooksul, kus riik asja eest teist taga kümneid tuhandeid tuulde loobib. Ma kahtlustan, et ma pole ainus, vaid see ongi süsteem ja riigi raha raisatakase täiesti arutult. Ja siis imestatakse, miks riik ja inimesed on puruvaesed, sündimus väike ja noored lahkuvad - sest ametnikud kaevavad riigile auku.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kuidas kulub riigil töötu peale 1000 eurot kuus ?

Anonüümne ütles ...

Arenenud maailmas pole ametnikke üldse vaja.

Anonüümne ütles ...

Pöörduge ikka selle konkreetse ametniku poole. Otsusest võis nii aru saada, et piisab ka uuest, pidamatuse diagnoosiga arstitõendist.