reede, 20. juuli 2018

Eesti peaks palkama häkkerid ja looma küberväe



Eesti on seni kõik oma häkkerid, kes midagi suuremat korda saadavad ja üle maailma arvuteid üle võtavad, Eesti on kõik need USA-le välja andnud. Asjata. Sest USA rakendab need varem või hiljem oma teenistusse, mis on kaotus Eesti jaoks.

Tegelikult tuleks Eestil luua oma häkkerite armee, palgata kõik suuremad häkkerid, kes suudavad ükskõik millise riigi maailmas, kaasa arvatud USA rivist välja lüüa ja põlvili suruda. See on täiesti võimalik, ja teostatav Eesti kasina ressursi juures. Küberväe abil saab muuta kahjutuks vaenlase infrastruktuurid ja relvasüsteemid, need endale allutada. Vajadusel saab isegi üle võtta tuumarelvad, seda on Pentagonis juhtunud, ja neist häkkeritest said USA kaitseministeeriumi nõustajad.

Väike võib olla suur, Taavet võib võita Koljati, ja seda just kübervallas. Eestil on siin rida eeliseid, ja need tuleb kõik käiku lasta. Mitte Eesti ei pea värisema maailma ees, vaid maailm peab värisema Eesti ees.

Samuti, mis puudutab infosüsteeme ja valeinfot, siis on arusaamatu, miks Eesti ei kasuta seda relva Venemaa vastu, miks värisetakse Venemaa ees. Eestil on siin samasugused võimalused kui Venemaal, aga pole kuulda olnud, et midagi tehakse. Kui räägitakse sadadest Vene küberõdalastest, küberfarmidest Venemaal, siis kus on Eestis need küberfarmid, kes võiks Venemaa süsteeme pinge all hoida? Kus on Eesti oma Kisseljovid, kui lubate?! Eesti on võtnud enda kaitse alla terve trobikonna Vene teisitimõtlejaid, aga nende annet raisatakse koolides, selle asemel, et nad küberväe huvides tööle rakendada. Küberväe arendamise asemel ostetakse sadade miljonite eest tanke, mis on 100 aasta vanune tehnoloogia, mõttetult kallis ja oma aja ära elanud.

Seni pole ükski riik kübervallas millegi erilisega silma paistnud, sest sõjaväge juhivad vana kooli esindajad. Ent igas sõjas on läbi ajaloo peale jäänud need, kes on osavamad ja kasutavad uuemat tehnoloogiat. Eesti, kel pole eriti vana tehnoloogiat, millest kinni hoida saab panustada 100 protsenti uuele. Taavet kasutas samuti oma nutikust ja tehnoloogiat, lingu ja kivi, et Koljatile vastu pead lüüa, nii et viimane maha prantsatas ja tal oli võimalik pea maha lüüa.

Tuleviku sõja võidab see, kes valitseb maailma arvutisüsteeme, see on selgemast selgem. Ja see võitja olgu Eesti!

Kommentaare ei ole: