esmaspäev, 20. august 2018

Edgarist



Sellise rõõmsa ja reipa pildi postitas Edgar 19 tundi tagasi oma Facebooki küljele. Fotost kiirgab positiivsust ja mitte alla andmist ning seda on väga tore näha, sest praegune aeg pole Edgari vastu just helde olnud. Ringkonnakohtu kohtunik Julia Katškovskaja (venelane!) leidis, et protsessi tema vastu tuleb siiski jätkata.

Täna on Kadrioru lossis suur pidu, kohal on kõik rohkem ja vähem tähtsad tegelinskid. Isegi Edgari kaks kompanjoni, IME ettepaneku tegijad Siim Kallas ja Tiit Made olid kohal. Aga Edgarit polnud.

Muidugi. Imelik oleks ju Edgar nüüd sinna tähtsale vastuvõtule kutsuda, kui ta on pätina kohtu all. Sisuliselt võllas. Kuidas sa hakkad rääkima sellest, et ta on Eesti iseseisvuse üks alusepanijaid, ehk isegi iseseisevuse isa, kui sa ta kohe kohtukulli ette tirid. Jätab natuke naljaka või koguni kergelt skisofreenilise mulje. Parem on niisiis teda üldse mitte mainida. Teha nägu, nagu ta poleks Eesti iseseisvuse saavutamisel mitte mingisugust rolli etendanud. Nagu see, mis me temast kunagi teadsime, oleks olnud ainult unenägu. Mida tegelikult üldse ei olnud. Nii on meile kõigile lihtsam.

Nii on lihtsam praegu. Kuidas pärast lihtsam ja õigem on, näitab aeg. Tulevased põlve ei mõtle alati nii nagu meie, sest neid ei kammitse tänase päeva poliitilised võitlused.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

"Julia Katškovskaja (venelane!)"
Paranda viga ära - mitte venelane vaid JUUT.
Kannab isegi jooksudressi peal taaveti tähte.

Anonüümne ütles ...

Aga kust sa tead, et Edgarit polnud kutsutud - oled nimekirja näinud? Edgarit on alati kutsutud näiteks presidendi vastuvõtule 24. veebruaril, aga ta pole seal (vist) kunagi käinud: ei, mina olen koos pere ja naabritega Hundisilmal ja tähistan omaette. Kas roosiaiaga pole mitte samamoodi? Aga see, et mees on virge ja värske (vähemalt foto järgi), on tõesti tore, eriti arvestades seda, et sõber-doktor-Põdderil on õnnestunud temast viimasel ajal luua pilt kui täielikust keha- ja ajuinvaliidist.

Anonüümne ütles ...

Edgarile tervist ja vastupidamist!
Kui eliidi mõjuvõim väheneb, hakatakse teda vähem kiusama!?