pühapäev, 9. september 2018

Hesburger on nagu nõukogude aja söökla


Olen viimasel ajal külastanud Hesburgerit nii Võrus kui Valgas päris mitmel korral - Hesburgeril on väga atraktiivne veebi-äpp, mille kaudu saab toiduvaliku ära teha, et leti juures oleks lihtsam.

Aga teenindus - no see on nagu nõuka ajal. Täna oli Valgas arve 14.30. Ulatasid kolm 5-eurost rahatähte. Selle peale vangutas teenindaja pead, andes mõista, et vahetusraha pole. Ma ütlesin, et pole sente. Tema tegi selle peale pähe kurja näo ja tõstis pead, andes mõista, et ma läheks ja otsiks need 30 senti. Ma ütlesin, et ta võiks ise käia vahetusraha otsimas, samas kõrval on Rimi pood. Selle peale tegi ta suured silmad, et misasja, tema peaks minema raha vahetama. Ma siis ütlesin, et nemad on teenindusasutus, kes peaks hoolitsema, et oleks vahetusraha. tema, et kust ta seda raha võtab. Mina, et Rimist. Tema, et sealt ei saa (ise oli mu Rimisse raha vahetama saatnud). Mina, et toogu siis pangast. tema, et mida ma välja ei mõtle, Valga linnas, pühapäeval, sealt ei saa. ma siis ütlesin, et Hesburger on nii suur firma, vast pangast tuuakse kohale vahetusraha.

Ja mis kõige huvitavam, lõpuks selgus, et tal ikka oli vahetusraha kassas. Aga milleks selline õiendamine? Ma veel küsisin, et kas neile viisakat teenindamist pole õpetatud, selle peale ei öelnud midagi, ainult mühatas.

Aga mida see kõik meenutas - õige, teenindus nõuka ajal. Kus kliendile öeldi, et kui ei meeldi, eks mine osta mujalt.

Üldse on Hesburgeriga pidevalt jama. Enamuse ajast on jäätisemasinad rikkis, siis pole paljusid toitusid valikus, lastele on valikus enamasti ainult üks mänguasi. Lauad olid täna Valgas koristamata, kuigi kliente eriti polnud. Müüjad ajasid niisama omavahel juttu, klatšisid kliente ja igavlesid. Kusjuures neid oli seal 3-4 tükki - üks tegi tööd, ülejäänud niisama vahtisid lakke.

Toidu üle kurta ei saa, kuigi Eestis võiks olla samamoodi gluteenivabad saiad valikus nagu seda on Soomes. Või on Eesti Hesburgeri jaoks mingi teine ešelon, selline nõuka, kus võib pakkuda nõuka aja söökla taset. Segane lugu igatahes.

Ja kui tervislikkusest veel rääkida, siis võiks lisaks salatitele supid ka olla valikus.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Nõukaaegsel sööklal polnud üldjuhul viga midagi- sai kiiresti kõhu kodust toitu täis süüa ja tagasi ZIL- rooli!
Aga 30 senti oleks võinud maha jätta- ise ei viitsi sentide pärast kellegile küll elu õpetama hakata. Sellise vist ongi need, lumehelbekesed?