laupäev, 29. september 2018

Kaljulaid sai omale jõukohase (ja väga vajaliku) ülesande


Kersti Kaljulaid, keda ka hellitavalt Buratiinoks kutsutakse sai omale jõukohase ülesande: ÜRO laste ja naiste heaolu ja tervisega tegeleva liikumise EWEC asejuhataja austusväärse ameti.

Kaljulaid läks küll ÜRO-sse Eesti jaoks julgeolekunõukogu liikme staatust püüdma, selleks oli kulutatud eelnevalt miljoneid Eesti maksumaksja raha (Eesti laste arvelt), aga no alustuseks on ka laste ja naiste heaoluga tegelemine suur asi.

Ma arvan, et sellega näitasid maailma riigid Eestile ka koha kätte, sest Eestis on laste ja naiste olukord väga nigel. Meeste oma muidugi ka, ega muidu Eestist inimesed paaniliselt ei lahku. Eestlaste lahkumist Eestist nüüd, 21. sajandi algul võib võrrelda iirlaste lahkumisega Iirimaalt 19. sajandi keskpaigas. Põhjuseks samuti naiste ja laste täbar olukord.

Eesti juhtidele üks soovitus: tehke enne oma ninaesine korda, enne kui teisi õpetama ja kamandama kipute, eksole! Eestis on laste olukord ikka väga hull. Väga hull.

Maailmas on väikeriigid enamasti heaoluriigid, sest väikses riigis on võimalik kõigi eest hoolt kanda, aga Eesti, ja ka Läti on siin kahjuks erandid. Väga kahju.

Loodetavasti see Eesti juhtide suurusehullustus ükskord lõppeb la laskutakse tagasi maa peale ning hakatakse tegelema asjadega, milleks juhid on ametisse kutsutud ja pandud - et inimeste elu paremaks teha. Tööpõld on suur ja lai, sest Eestis on heaolu tase langemas allapoole nõuka aja taset. Hoiatav näide on Ukraina, kus samuti jäi inimeste eest hoolitsemine sööti ja tulemuseks oli tohutu tragöödia. Ukrainast lahkutakse samuti massiliselt.

Kommentaare ei ole: