esmaspäev, 17. detsember 2018

Natuke veel sellest pöörasest kohtuasjast - miks me kompromissini ei jõudnud



Nagu te juba teate, on meid kohtusse kaevanud Tartu linnavolinik, sotsiaaldemokraat Gea Kangilaski, kes kavatseb kandideerida järgmise aasta Riigikogu valimistel. Teda häirib, et me avaldasime siin blogis Kanepiliidu poolt Youtube' üles laaditud video, kus Kangilaski räägib sellest, et kanep tuleks legaliseerida ja et tema tuttavad on kanepi mittelegaalsuse tõttu kannatanud. Samuti häirivad teda blogi postitused, kus me tema kanepilembust kritiseerime.

Pärast tekstide avaldamist Kangilaski meiega ühendust ei võtnud (ta väidab Postimehe loos, et palus meil tekstid maha võtta, kuid see ei vasta tõele, Gea Kangilaski ei ole kordagi meie poole pöördunud). Ühel hetkel potsatas lihtsalt postkasti hagi, kus ta nõudis video ja seda kritiseerivate tekstide mahavõtmist, ja palus kohtul meilt tema kasuks õiglase hüvitise välja mõista, kuna video ja tekstid võivad viia selleni, et ta ei osutu Riigikogu valimistel valituks.

Mina siis parandasin kohe pärast hagiavalduse saabumist neid postitusi, et nad Gea suhtes võimalikult leebed oleksid, aga videot ma maha võtma polnud nõus, sest mis mõte on maha võtta videot, mis on internetis avalikult nähtav. Kui Gea selle mahavõtmist soovib, siis tuleks tal pöörduda Eesti Kanepiliidu poole.

Natuke aega tagasi pidasime ka Gea advokaadi Kalev Aavikuga kompromissläbirääkimisi. Ma ei saanud nimelt esimesele istungile minna, kuna Juuli oli haige. Mõtlesin siis, et ah, need postitused ei ole mulle ju ometi nii olulised, võin nad vabalt ka maha võtta. Saatsin Aavikule kirja ja pakkusin välja, et võtan tekstid blogist maha. Teeme kompromissi. Aavik ütles, et ainult siis, kui maksan 225 eurot. Seda mul paraku võtta polnud.

Siis pakkus Aavik välja, et ok, tekstid maha ja ümberlükkamine. Mulle tundus see totter, sest milline loogika on ümber lükata seda, et Gea Kangilaski ei toeta kanepi legaliseerimist. Kui ta seda ise avalikus videos väidab.

Kolmandana pakkus Aavik välja siirast vabandamist. Et me vabandaks Gea ees. See tundus mulle ka ülepingutamine, sest ma olin juba tekste parandanud ja tagatipuks isegi nende mahavõtmise välja pakkunud. Ütlesin, et võtan tekstid maha, teeme jõuludeks kompromissi, aga see on kõik.

Aavik keeldus. Seepärast me siis homme kohtus olemegi.

Pildil Kangilaski advokaat Kalev Aavik, kujutis tema büroo Laus & Partnerid koduleheküljelt. Muide, samas büroos töötab ka Viktor Särgava, kelle ema on endine kohtunik ja üks praegusi esisotse  Helve Särgava.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ärge andke alla, te ei ole ju milleski süüdi, te ainult vahendate uudiseid/südnmusi/seiku ja lisate neile omapoolse arvamuse/kommentaari :) See ei ole ju ometi keelatud... veel?

Irja ütles ...

Aitäh, ei anna :)

Enn Ellandi ütles ...

Ah, et võib juhutda et ei valitagi ... parem oleks kõigile

Anonüümne ütles ...

Mulle meeldib Teie puhul see, et julgete alati oma arvamust välja öelda, isegi siis kui teate, et Teid selle eest kividega loopima hakatakse. Palju selliseid inimesi on? Enamus kaagutab ikka teiste järgi või kannab maski, et kõik ikka arvaks kui "hea inimene" ta on.

Irja ütles ...

Suur tänu :)

Anonüümne ütles ...

Sama siin ,et julgete oma arvamust välja öelda!Teretulemast tagasi!Küsin kohe ette ,et kas te avalikustaksite teile rahaga suunatud artiklite tegijaid või te jääksite ausaks?

Inno ütles ...

Mis see tähendab rahaga suunatud?