esmaspäev, 3. detsember 2018

Saksamaa on saavutanud kõik selle, mida Hitleri ajal sooviti

Hitler soovis kontrolli Euroopa turu ja Venemaa energia ning maavarade üle. Selleks alustas ta sõda, et murda esimeses ilmasõjas kehtestatud majanduslikud piirangud ning saada kätte Venemaalt loodusvarad, mida Venemaa uus kommunistlik valitsus kiivalt endale hoidis.

Nii, Hitler sai peaaegu kõik kätte, aga Venemaaga läks kehvasti, kuna ta ei arvestanud, et nö vabasse maailma alles jäänud Lääneriigid, see on USA, Inglismaa, Kanada ja Austraalia võivad toetada Stalinit, et Venemaad turgutada. Sisuliselt päästis Lääs Stalini, kuna leiti, et ta on vähem ohtlik kui Hitler. Eestil aga läks selle tõttu kehvasti, Eesti riik ja rahvas toodi ohvriks vaba Euroopa altarile.

Aga edasi. Nüüd on Saksamaa taas ühendatud ja valitseb Euroopa Liidu kaudu terve Euroopa üle. See on fakt, selle üle enam keegi ei vaidlegi. Saksamaa vana rivaal Inglismaa astus seetõttu lausa sellest liidust välja, kuna saadi aru, et rong on läinud, kõik on sakslaste kontrolli all. Ning loodusvarad, see on energia ja metallid voolavad Venemaalt Saksamaale justkui iseenesest.

Kas pole tegelikkuses geniaalne?! Seejuures Saksamaad muudkui kiidetakse ja tunnustatakse. Ja mis peamine, Saksamaal pole vaja endal isegi relvade peale sentigi kulutada, mida USA ette heidab, aga samas kadestab. Saksamaa on õppinud, suurte kannatuste ja ohvrite hinnaga muidugi, korraldama asju nii, et kõik teised tema eest kõik ebameeldivad asjad ära teevad, nii et ise saab mõnuleda ja valitseda. Kusagil vist oli välja toodud, et tipptehnoloogia, näiteks iPhone'i telefonid on Hiinas kokku pandud valdavalt Saksamaal toodetud ja välja mõeldud komponentidest. See tähendab, et lõviosa rahast läheb Saksamaale.

Ja ka eestlastega on läinud nagu Hitler planeeris: parimad spetsialistid Saksamaale, ülejäänud aitavad Venemaaga seoses asju korraldada. Põhimass eestlasi aga täidab inimkilbi rolli juhuks, kui Venemaal peaks midagi juhuma.

Kommentaare ei ole: