neljapäev, 21. veebruar 2019

Vaktsineerimine on Eestis vabatahtlik

Doktor Ruumetile heideti ette ka seda, et ta keeldus oma patsiente vaktsineerimast. No ja millise kuriteo ta sellega siis toime pani, lubage küsida?

Vaktsineerimine on Eestis vabatahtlik. Seetõttu ei saa ma üldse aru selle ümber toimuvast kisast. Ei saa aru vaktsineerimise pooldajate ega vastaste kisast. Kui miski on vabatahtlik, siis ta on vabatahtlik. Siin ei saa olla kaheti mõistmist - miski (käsitletaval juhul vaktsineerimata jätmine) on kas lubatud või keelatud, ei saa olla korraga nii lubatud kui keelatud.

Miks peaks keegi tundma, et ta ei tohi vaktsineerimata jätta? Ja vastupidi - miks arvab keegi, et teine peab vaktsineerima? Kui leitakse, et peab igal juhul vaktsineerima, siis tuleb vaktsineerimine kohustuslikuks muuta. Vastasel juhul on igaühe vaba valik, kas vaktsineerida või mitte. Ja jutul lõpp.

Arst survestab vaktsineerima? Siis tuleb arstilt küsida, kas vaktsineerimine on kohustuslik, ja millise seaduse või määruse järgi on ta kohustuslik. Kui pole kohustuslik, siis võib vabalt vaktsineerimata jätta. Ei pea isegi seletama, miks ei vaktsineeri. See on igaühe õigus, kuni vaktsineerimist ei ole kohustuslikuks tehtud. 

See küsimus on puhtalt juriidiline - on kohustuslik või mitte? Emotsioone ei ole siia vaja segada. 

Kommentaare ei ole: