kolmapäev, 7. august 2019

Loodud on uus grupp puuetega inimeste toetuseks!


No nii! Kui keegi ei tee, siis tuleb ise teha :D Mõni aeg tagasi tuli väikses sõprade ringis jutuks, et Eestis võiks olla ka selline Facebooki grupp, mis ühendab puuetega inimesi ning neid inimesi, kes sooviks puuetega inimesi aidata, aga ei tea, kuidas ja keda. Sest olgem ausad - puuetega inimesed isekeskis oma probleeme ära lahendada ei suuda. Olen ise sügava puudega tüdrukukese ema ja no kui oled ikka kuid magamata, siis vaatad, kuidas elus püsid, muuks eriti jõudu ei jagu. 

Sestap oleks vaja kaasata ka inimesi väljastpoolt ja nii ma paar päeva tagasi selle grupi, millel tänaseks juba üle saja liikme, ära tegingi. Nimi lihtne: puuetega inimeste toetuseks. Liituda võivad kõik puuetega inimesed ja nende hooldajad ning kõik, kes soovivad neid aidata, kasvõi näiteks mõne abivahendi soetamisel, kui riik eiab, et see ei ole abivajajale „eluks hädavajalik.” Või lihtsalt hea sõnaga toetada. Proovime ka ellu viia muudatusi sotsiaalsüsteemis, kus sageli lihtsast inimlikkusest puudu jääb. 

Tänaseks on meiega liitunud ka õiguskantsler Ülle Madise, kelle pühendumust puuetega inimeste murede lahendamisel saab ainult imetleda, ning Riigikogu liikmed Siret Kotka-Repinski, Oudekki Loone, Erki Savisaar, Monika Helme ja Jüri Jaanson. Samuti mitu neljanda võimu ehk ajakirjanduse esindajat. Mis on alustuseks suurepärane :) Loodan, et liitub veel enam otsustajaid, sest kes kõige nõrgemaid ikka kõige paremini aidata suudavad kui need kõige tugevamad, eks. 

On aeg teha lõpp nõukaajast pärit arusaamale, et puuetega inimesed hoidku omaette ja parem, kui nad üldse oma toast välja ei tule. See arusaamine on vale, sest ühiskond on üks ja me oleme kõik selles ühiskonnas koos. Seega peame ka kõik koos selles ühiskonnas üles kerkivaid probleeme lahendama. Ja tegema kõik selleks, et kõikidel inimestel oleks selles ühiskonnas hea elada. Et keegi ei tunneks, et ta on kõrvale tõugatud või mõnda eraldi asetsevasse Laagrisse saadetud. 

Mõistmine saab alguse suhtlemisest. Aga selleks, et saaks suhelda, on vaja inimesed omavahel kokku viia. Mina seda nüüd teha üritangi. Vaatame, mis välja tuleb :) 

Kõik puuetega inimesed ja kõik, kes aidata soovivad, on sellesse gruppi teretulnud :) Hoidume seal lihtsalt omavahelisest sõnelemisest, poliitika jätame ukse taha, ning keskendume inimeste elu lihtsamaks tegemisele, eks :) Pildil mind ikka ja alati inspireeriv Juulike :) 

Kommentaare ei ole: