teisipäev, 6. august 2019

Üks asjalik kommentaar Eesti olukorra kohta, mis võtab kokku Reformi põhilise vea

Kohvikule saabus kommentaar, mis võtab hästi kokku Eesti olukorra ja Reformi valitsemise aja põhilise vea:

Mina Elan välismaal ning imestan, kes ja mispärast üldse selle Reformi poolt hääletab. Kui esimese 15 iseseisvusaasta jooksul Eesti iga aasta jõudis Soomele ligemale, siis viimase 10 aasta jooksul on iga aastaga rohkem maha jäänud. Selge, et see probleem on tekitatud poliitikute poolt nagu Ansip, kes nõudsid kärpeid, mis omakorda sundisid ca 50 000 noort viimase 10 aasta jooksul emigreeruma. Praegu on Eestis ikka vähem töökohti kui oli 2007. Aga sellest ei räägi mitte keegi. Ja kui ma inimestele selle loo räägin, siis kostetakse, et, noh, nii hull see asi ka pole. Et olevat parem kui okupatsiooni ajal. Aga kas vaba Eesti peab tõepoolest niimoodi virelema? Ja kus on Eesti 10 aasta pärast? Kas Venemaal elatakse siis paremini kui Eestis?

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kärpeid ei tehta niisama vaid need on vaesuvas riigis paratamatud.
Nüüd on paras aeg teha uurimine Eesti allakäigu põhjuste ja reformide tagamaade kohta. Kas loodame EKREle?
Minu kogemuste alusel elatakse Venemaal juba praegu paremini. Tallinnat väisanud mitmed Moskva intelligendid olid siinsest elatustasemest pettunud.

Anonüümne ütles ...

Jah, Moskvas ja Peterburis elatakse tõepoolest paremini kui Eestis keskmiselt.

Anonüümne ütles ...

OECD eluga rahulolu edetabelis on Venemaa juba Eestist mööda läinud.
http://www.oecdbetterlifeindex.org/topics/life-satisfaction/

Anonüümne ütles ...

OECD info on väga hea.
Venemaal on selle võrdluse alusel sooliselt kohtlemiselt ja sots-integreerituselt 3x Eestist parem! USA ja GB on soolise võrdse kohtlemise naäitajatelt esimesed!?
Kõva sõna, et Eesti on üldse valitud 40 maailma riigi hulka?

Anonüümne ütles ...

Aga kas vaba Eesti peab tõepoolest niimoodi virelema?

Eesti ei ole vaba, eesti on koloniaalriik EU siseselt.


Ja kus on Eesti 10 aasta pärast?

10 aasta pärast on eestlasi eestis märkimisväärselt vähem kui on täna, fakt millest ei julge ükski poliitik avalikult rääkida.


Kas Venemaal elatakse siis paremini kui Eestis?

Nagu eelnevad kommentaarid kinnitavad, siis juba täna on peterburis-moskvas elanike ostujõud suurem kui tallinnas ja üldse eestis.
Lisaksin siia juurde, et tänase seisuga on venemaa teised linnad ja isegi mõned maapiirkonnad jõudnud arengupunkti, kus elanikel ei ole enam põhjust lahkuda seda areneva põllumajanduse ja tööstuse tõttu.

Frei ütles ...

Eestis edestab Balti riike alatoitumusega:
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/interaktiivne-kaart-alatoitumus-on-eestis-aastatega-vahenenud-kuid-enamiku-euroopaga-vorreldes-on-probleem-suurem?id=87065353

backtracker ütles ...

Vaatasin täna saadet "suud puhtaks". Peaprokurör Kurm tõdes samuti reffide kinnimätsimist, kuna Ansip ei pidanud vajalikuks uut uurimist algatada, kuigi Kurm tõi ilusti puudujäägid ilust välja oma raportis "Estonia" huku kohta. Reffide valitsust saadavad pidevad skandaalid ja korruptsioon ja teatud võtmeisikud kaovad jäljetult. Pean silmas 10 milj ja FEB afääri... Danske rahapesu... Nüüd Hr Rehe kadumine jne. Samuti oli kahtlane ka Hardo Aasmäe "õnnetus"...