esmaspäev, 15. veebruar 2021

OH, SA VAENE EESTIKE

Oh, sa vaene Eestike? Mida kurja oled teinud, et sellise valitsuse oled saanud endale katkuajal?

Meenutasime Innoga täna hommikul nostalgiaga, kuidas eelmine valitsus kogu aeg rahvast olukorrast briifis ja kuidas Jüri Ratas kogu aeg nagu papagoi korrutas, et kaks pluss kaks, kaks pluss kaks. Lihtne, võiks isegi öelda, et infantiilne sõnum, aga see töötas. Kohati oli ka tema näos ärevust, jah, aga mitte kunagi ei tekkinud tunnet, et ta ei ohja olukorda. Et ta ei tea, mida teha. 

Urmas Reinsalu oli konkreetne ning otsustav. Jah, vahel ei läinud kõik nii nagu oleks tahtnud, aga ta tegutses, tegutses kogu aeg ning kiiresti. Mis ongi oluline - OTSUSTADA. Otsustada kasvõi valesti, sest sa näed oma eksimust kohe ning saad seda parandada. Kõige hullem on kõhelda, kahelda ning kaaluda, sest siis läheb õige hetk sust siuhh mööda ning sa võid jääda kuristiku vahele kõlkuma. Nagu multifilmis, kus tegelane saab alles õhus jalgu siputades aru, et midagi on valesti. Siis tekib paanika ning paanika on kõige hullem. Sest paanikas inimene teeb ALATI valesid otsuseid. Ning sageli mitu vale otsust järjest, sest tal pole mahti oma otsuste tagajärgede üle aru pidada.

Kaja Kallas räägib „nähtamatutest ohvritest”, „näilisusest” ja muudest sellistest filosoofilistest asjadest. Aga praegu ei ole aeg filosofeerida. Filosofeerida võib headel aegadel, praegu tuleb edastada lihtsaid ning selgeid sõnumeid ning TEGUTSEDA. Ja tegutseda kohe. Aga Reformil on ainult heade aegade valitsemise kogemus. Ja ärimehed kukil.

Kevadel oli hea ja turvaline olla, sest valitsuse liikmete nägudelt peegeldus vastu enesekindlus ning soov viirusele vastu panna. Praegune valitsus on juba alla andnud. Nad ei tea, mida teha, ja seepärast kõhklevad ning kahtlevadki. 

Praegu võtab südame alt õõnsaks.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

näe trepisõitja vaikselt hinge heitnud ja mahagi maetud https://www.kalmistud.ee/haudi?action=hauaplats&filter_hauaplats_hauaplats=8ZKgAXo7vakX


https://www.ohtuleht.ee/829994/maasturiga-trepisoiduga-kuulsaks-saanud-mees-on-vanglast-vabanenud

Anonüümne ütles ...

Vana-Rooma vabariigis (mitte segamini ajada impeeriumiga) said kõrgemaid ametikohti omada (konsul, tsensor, preetor, ediil) vaid mehed, kes olid vähemalt 40 aastat vanad. Võimalust ei olnud rahvuse saatusega riskida ja sõltuda mõne naisisiku kuutsüklitega kaasnevatest meeleoludest, sest see oleks võinud tähendada tollal surma, mitte ainult kogukonnale vaid ka üksikisikutele.

Anonüümne ütles ...

Olen nõus, meedia kõik on vakka kui hambutu ja mage on meie uus valitsus.
Igatsen eelmist tegusat ja teotahtelist valitsust tagasi! Loodame et Jumal annab jõudu, Ekrel jälle võimule saada!

Anonüümne ütles ...

Ilus Kaja tõmbas "alfaisatele" kaabud silmini pähe ja saatis nurka häbenema ning mõni amööb arvab ikka et see on hambutu ja mage??? Kuulge! Juba ainuüksi Pentuse saamine ministriks on ekrementidele nagu välismaa keeles öeldakse- add insult to injury. Ja loota, et reformarid istuvad käed rüppes ja kindlusta oma positsioone... naiivsus.

Anonüümne ütles ...

Postimehes oli surmakuulutus Villu Leegenile 15.02.21 mälestasid endised töökaaslased United Motorsist.

https://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/fail.html?fid=212011464

https://www.riigiteataja.ee/kohtulahendid/fail.html?fid=163546104

Anonüümne ütles ...

19:05-le "Villu võitlustest" ---Et mis siis Leegenile saatuslikuks sai,koroona või trepisõit või purjus pea? Igatahes huvitav oli teada saada, et seda inimest enam polegi!