neljapäev, 18. veebruar 2021

TÄNASTEST PIIRANGUTEST. PEALE JÄID KAPITAL JA KASUM

Need piirangud on muidugi naljanumber. Kui restoranid lahti jätta, no mille pärast siis spaad ja veekuskused sulgeda? Kuna ühelgi tähtsal Reformierakonna liitlasel ei ole spaad? :D 

Las siis jäävad juba kõik asutused lahti ning sõidame kõik koos uhkelt koroonatippu! Ainult et railbalticate asemel tuleks sellisel juhul surnukuuride ehitamisele mõtlema hakata. Sest see aeg tuleb, kui surnud enam olemasolevatesse külmkambritesse ära ei mahu. Õnneks on Eestis palju vaba maad, nii et laipade matmisega ei tohiks probleemi olla nagu New Yorgis, kus neid hakati vedama lähedalasuvale saarele. 

Eesti probleem on see, et meie ühiskonnas ei ole solidaarsust. Igaüks mõtleb ainult enda peale, mis tähendab seda, et ka valitsus mõtleb ainult enda peale. Kui eelmine valitsus mõtles natuke ka rahva peale ega pannud viirusega võitlemise raskust ainuüksi rahva õlgadele, siis see valitsus mõtleb ainult enda ning oma sõprade ärihuvidele. „Haiged surevad niikuinii ise maha,” ütles Toomas Vilosius ja samasugune mõtteviis valitseb Reformierakonnas siiamaani. Kahju, et Keskerakond sellega kaasa läheb, ning pole ime, et tema toetus väheneb. Kesk oli üks solidaarsuse eestvõitlejaid, kuid nüüd näib mõtlevat täpselt samamoodi nagu Reform. Et las surevad. Kaalukausil elud versus majandus jäi peale majandus ehk elujärg. Heaolu. Äri. Mitte vanaemad ja vanaisad, vaid kapital ja kasum. 

Kuhu see kõik välja viib? Nojah. Teiste riikide kogemusi vaadates - tervishoiusüsteemi ränga proovilepanemise ning võimaliku kokkuvarisemiseni. Teised riigid ei suuda oma silmi uskuda ning Eesti kantakse musta nimekirja - pikaks ajaks. Ma ei kujuta ette, mida Kaja Kallas Soomes Sanna Marinile räägib? Et nakkuskolded on kodudes? :D Kardan, et Marini arvates on ta aru kaotanud. Ta ei ütle seda muidugi välja, sest on viisakas, aga see väljendub Soome edasistes sammudes Eesti suunal.

Nii et. Kinnitage rihmad. Ja päästku end, kes saab!

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kirjutage mis te sildarude asjast arvate?

Anonüümne ütles ...

Mida te selle all mõtlete, et eelmine valitsus mõtles rahva peale?

Anonüümne ütles ...

legendaarne nudist on surnud https://et.wikipedia.org/wiki/Olev_Meremaa

ka manivald müüripeal on surnud http://vana.kesknadal.ee/g2/uudised?id=17173 nägin postimehes kuulutusi ei tea kas koroona.