teisipäev, 31. august 2021

ESIMENE PRESIDENT, KES EI OLE ÜLBELT TARK



Nonii! Kuulasin nüüd ära kõik tänased Karise intervjuud ning tuleb tunnistada, et tegemist on väga toreda mehega. Heatahtliku huumorimeelse mehega, kes on kõigele lisaks ka tark. Kuid mitte ülbelt tark, vaid heatahtlikult tark. Sellist presidenti ei ole meil veel ausalt öelda olnudki. Meri oli ülbelt tark, Rüütel oli... noh, Rüütel oli see, kes ta oli, Ilves oli ülbelt tark ning Kaljulaid oli samuti ülbelt tark. Need ülbelt targad pidasid end rahvast ülemaks ning kõnelesid kui kõrgelt kantslist, nagu papid. 

Karis seevastu asetab end küsija ning nõnda ka rahvaga ühele tasemele ning tema silmadest kumavad vastu heasoovlikkus ning sõbralikkus. Ta ei ürita olla see, kes ta ei ole, ning on just see, kes ta on. Midagi varjamata.

Nii et hea tunne on hinges. Kõigele vaatamata saime endale hea presidendi.

4 kommentaari:

ann ütles ...

Minu mulje oli kujunenud aastate taguse Karise põhjal ja see oli justnimelt, et ülbelt tark.

Nüüd, üleeile õhtul, istusin teleka ees ja silmad muutusid aina ümmargusemaks. Ei jõudnud ära imestada - selline rõhutatult leebe, tasakaalukas olek ja jutt. Ei ole nagu sama meeski enam...

Tõsi küll - vahepeal on möödunud 20 aastat. Kas on inimene muutunud? Või siis omandanud hoolega sõnade seadmise ja parema mulje jätmise oskuse? Noh, ega ilmselt ei saagi seda teada :)

Anonüümne ütles ...

Ihaldatud ERMi juhi kohale saamiseks kasutas mees lubamatuid võtteid ja tutvusi. Lisaks tundub, et ta on meeltmööda rahakatele kohevsabadedele.

Anonüümne ütles ...

https://dea.digar.ee/cgi-bin/dea?a=d&d=tallinnateataja19201106.2.74

Anonüümne ütles ...

Ta võiks oma paaripäevase joodikuhabeme ka maha ajada, kui on juba nii kõrge koha peal ja saab rahva raha eest nii plju palka.