reede, 15. aprill 2022

44 REISIPÄEV :)


Sõber eile helistas ja rääkis, et paljud pidid mu reisikirja lugema ja kiitma, et viib sõjamõtted mujale :D No ma kirjutan siis entusiastlikult edasi. Muidu on nii, et sõjalaev siin ja sõjalaev seal, mitte midagi kergemat pole :D 

Täna käisime siis Roosi tungival pealekäimisel ära Albufeira Zoomarine'is, mis on oma olemuselt veepark-loomaed. Üritasime juba eile löögile pääseda, aga ta tehti alles eile lahti ning seetõttu oli sinna tohutu rahvamurd, kõik kohad olid täis pargitud. Täna oli sama - jälle kõik kohad täis pargitud. Siis tuli Innole meelde, et meil on ju invakaart. Meil on ju Juuli puudega inimene, kellele on eraldatud kaart, mis lubab meil kõige parematele kohtadele parkida, kui tema pardal on :D Kuna kohtleme teda nagu tavalist last, siis kipub see vahel ära ununema :D Ja mida imet - invakohad kõik kümme tükki ilusti vabad ning veel kenasti varjus ka, mitte päikeselõõsas, nagu tavalised parkimiskohad. Kasutasime siis oma privileegi ning sättisime end teiste järele hirmpikka kassajärjekorda. 

Tükk aega mõtlesime, kas üldse sinna Zoomarine'i minna. Ikkagi kallis lõbu - täiskasvanu pilet pea 40 eurot, väikesel lapsel (kuni 11 oli vist) 20 ning alates 11. eluaastast 30. Allameetrised ehk Ella tasuta. Ehk sajaeurone laks vähemalt meil. Aga olime selleks reisiks aasta otsa raha kõrvale pannud ning kui juba oled lastega Algarves, siis võib ju kord aastas ka sellist lõbu lubada. Nii et Zoomarine it is! Te oleks pidanud Roosi nägu nägema, kui talle seda ütlesime. "Sa oled parim emme maailmas!" hõiskas ta näost särades. 

Kokku läks piletie peale umbes 90 eurot. Kassas selgus, et puudega inimestele on ka soodsam, 17 eurot. Ehk Juuli pilet maksis vähem kui Roosi oma. 

Esmalt suundusime vaatama delfiinide showd, mille poolest Zoomarine kuulus on. See oli tõeliselt fantastiline! Delfiinid sooritasid vees nii grandioosseid hüppeid, et terve publik ahhetas. Meie lapsed olid täielikus vaimustuses. "Kala!" ütles väike Ella ning plaksutas koos teistega delfiinidele kaasa. Roosile oli see esimene kord delfiine näha ning talle meeldisid nad väga.

Edasi läksime Zoomarine'i veeparki, kus Roosi vist sada korda liumäest alla lasi. Pisi-Ella vaatas seekord veel issi sülest pealt, allameetrisi sinna ei lubatud. Mina ja Juulike nautisime sel ajal lamamistoolide peal varju - täna oli ka põrgukuumus, 28 kraadi.
Siis jalutasime veel läbi akvaariumist, kus võis uudistada nii suuri kui väikeseid kalu, ning liblikate majast, mis oli samuti Roosi suur lemmik. Mõned atraktsioonid jäid järgmiseks korraks, sest kõigil oli suur nälg. Võtsime lastele lasteeined, millega anti kaasa väike delfiin (Roosile) ja väike merihobu (Ellale) ning endale salatid. Tegu oli küll kiirsöögikohaga, aga toit oli üllatavalt maitsev. Seal kõrval oli ka all-you-can-eat buffet, aga see oleks läinud meie perele maksma 50 eurot ja nii tühi meie kõht ka polnud :D

Siis muidugi veel "kohustuslik" pood :D Roosi valis endale sinise delfiini kaisuka ning Ella roosa. Pärast seda olime kõik nii väsinud, et lihtsalt vajusime autosse. Liumäel ennastunustavalt lustinud Roosi jäi kohe magama ning Ella veidi pärast teda. Õnneks polnud Portimao kaugel, ainult pooletunnise autosõidu kaugusel, ja Inno ei pidanud pikalt roolis tukkuma. Portimaos veel Pingost läbi ning uude koju!

Huhh, väga väsitav päev oli, aga hirmtore. Ahjah, Inno palus edasi öelda, et kui olete Portugalis, siis enne elamise kinni panemist küsige KINDLASTI, kas internet on high speed. Sest erinevalt Eestist, kus internet on alati high speed, pole see sugugi nii Portugalis, kus ta võib olla hiiiiirrrmmmaeglane. Inno oli meie eelmises elamises seepärast nii vihane, et ähvardas vahepeal arvuti aknast välja visata. Kuna ta lihtsalt ei saanud oma tööd teha. Roosi ja Ella olid ka vihased - Roosi ei saanud Robuxi mängida ning Ella oma Peppat vaadata :D Nüüd valitseb õnnis rahu, sest selles elamises, kus praegu oleme, on ülikiire nett. Ma enne küsisin, kas ikka on :D 

Homme siis oleme siin Portimaos ja vaatame natuke kohapeal ringi. Tõotab tulla jälle soe ilm - 23 kraadi :) Soojad kallistused siitpoolt kõikidele minu sõpradele!

Ülal meie nupsud delfiinide showd vaatamas ning siin ka, järgnevad kaks pilti veepargist :) 



Kommentaare ei ole: