teisipäev, 19. aprill 2022

47-48 REISIPÄEV :)



Varsti 50. päev täis! Meie reisi algus ju sõja algusest nädal aega maas :D Aga mis siis nende kahe päevaga korda saatsime? No eile me puhkasime, sest 17ndal sõitsime. Ja viisime Inno arvuti parandusse. Tal lakkas nimelt üks klahv töötamast, aga õnneks on Peniche'is arvutipood, kuhu sai arvuti uurimiseks viia. Mehed lubasid teada anda, palju see parandustöö maksma läheb - siin Portugalis käivad asjad aeglasemalt. 

Läinud aasta kevadel olime püstihädas pakkide ehk pedidostega. Tellisime endale nimelt Hispaania Amazonist pakke (sealt saab Portugali tellida ilma postikuluta), aga igavene häda oli nende kätte saamisega. Nimelt sõitsid pakikandjad oma autodega alati kas meie kodust mööda või helistasid vale ukse taga. Nii saadeti huk pakke lihtsalt tagasi ning meile anti teada, et pakk oli "undeliverable." Pärast seda, kui Inno oli ükskord päev otsa ukse peal pedidose meest oodanud, kargas tal hing täis ning ta kirjutas suurele valgele paberilehele portugalikeelse kirja: "PEDIDOS AQUI!!!" Mis tähendab, et tooge pakid siia. Joonistas noolekese ka juurde. Ja imede ime- paari päeva pärast koputas meie ukse peale naeratav pakikandja ning ulatas paki üle läve :D Et siis tuleb teha puust ja punaseks, KUHU pakk tuua :D Teine häda on aeglane internet, aga kui enne üle küsida, kas internet on kiire või aeglane, siis pole ohtu ämbrisse astuda.

Täna tegime väljasõidu Leiriasse, sest Innol oli autol väike viga tekkinud ning ta ei riskinud seda ise parandama hakata. Ise veel kartis, et ei tea, kui palju maksma läheb. Sõitsime Leiria töökotta. Seal mees midagi kruvis ning pärast ütles naeratades, et pole vaja midagi maksta. See on üks nii tore omadus portugallaste juures - paljudel juhtudel tehakse väike asi sulle ära täiesti tasuta. Teine juhus - Albufeira õmblustöökojas parandati Inno jope samuti ära täiesti tasuta. Võrus sellist asja pole olnud kunagi - iga väike liigutus maksab, kas õmbleja juures või prillipoes, kui on olnud vaja raamidele üks kruvike külge keerata.

Kuna Inno oli selle üle väga rõõmus, et tal autotöökojas sentigi ei läinud, siis viis ta meid pärast kaubanduskeskusesse sushit sööma ning ostis veel ka lastele uued ujumisriided. Siin Portugalis läheb meil neid pea vaja. Täna oli küll Balealis veel kõva tuul (oleme kohe ookeani ääres) ning sooja vaid 17 kraadi, aga maikuu ei ole enam kaugel ning siis saab siin juba ujuda. Nüüd, tõsi, tibab nädal aega vihma. Vaatame, mis siis teeme. Oleme ilmselt kodus ja pikutame :D Annan kindlasti teada. Ja laupäeval siis juba mu esitlus! Natuke on närv sees ja mõtlen, et keda see minu esitlus nüüd ikka huvitab. Saaks selle juba mööda ning mõtetest ära ning uue raamatu kallale asuda :D

Ülal meie lapsed meie uue kodu rõdul palli mängimas, all vaade rõdult. 

Kommentaare ei ole: