pühapäev, 8. mai 2022

61-65 REISIPÄEV :)


 Pole mitu päeva kirjutanud :D Meil siin maailmamere ääres on olnud vaikne ning rahulik. Oleme põhiliselt kodus pikutanud ning kas lõuna ajal naabertänava restoranis söömas käinud või lähedal asuvast poest süüa koju ostnud. Sooja on olnud 16-18 kraadi - selline mõnus igavene Eesti suvi. Vahepeal näitab päikest ja siis jälle pilvi. Mitte nagu Algarves, kus taevas on kogu aeg selge ning temperatuuripügalad küündivad 30 kraadini, uhh! 

Mulle meeldib just Peniche - see on ilmselt ainus koht Portugalis, kus on kogu aeg suht sama ilm - nii päeval kui öösel ning pole vahet, mis kuus. Enamasti on 20 kraadi. See on nii tuttav ja turvaline kui teadmine, et pärast talve tuleb alati kevad.

Täna käisime Lourinhas toidutagavarasid täiendamas. Pingo Doce'is on lastele lahe kampaania, kus kui sa kogud piisaval arvul kleepse, saad endale pehme minioni kaisuks. Lapsed on sest täielikus vaimustuses ning täna saimegi ühe armsa minioni ära tuua. Ja süüa homseks emadepäevaks :) Ja 11. mail on ju juba minu sünnipäev, mis tähendab seda, et pidu jätkub kauemaks :D Alustame juba homme ning jätkame, kuni võhma jätkub! 

Rannas pole juba mitmendat päeva käinud, sest on olnud mitu surfipäeva järjest. Tugev tuul ning suured lained. Vaatame, kuidas uuel nädalal.

Helistasin emale juba täna ja soovisin talle head emadepäeva. Ema on mul natuke sõja pärast mures. Et mis saab. Ma siis rahustasin teda nii hästi, kui oskasin. Tundus, et ema rahunes maha. Ta on enamiku oma elust elanud Nõukogude Liidus, alates 1947. aastast kuni 1991. aastani, mis on 44 aastat. Iseseisvas Eestis on ta elanud 31 aastat. Vähem. Ema sündis Kaliningradi oblastis Venemaal, kuhu olid küüditatud ta ema ning vanaema, Eestisse saabus ta nii umbes Ella vanusena. Mu ingerlasest vanavanaema Ida valis uueks elukohaks Eesti, sest tema poeg Ernest oli mobiliseeritud Punaarmeesse ning ta kuulis, et ta saadeti Eesti rindele. Vanavanaema lootis, et leiab poja Eestist, kuid kahjuks jäi Ernest sõjas teadmata kadunuks. Kuid mu vanavanaema otsustas Eestisse elama jäädagi ning mul on selle üle väga hea meel. 

Homme on 8. mai. Lugesin, et politsei on suurte jõudusega väljas. Möödugu see rahulikult ning 9. mai nõndasamuti. Praegu on keerulised ajad, aga kui saaksin soovida vaid üht, siis soovin, et säilitaksime kõik kaine mõistuse. Nagu soovis üks mu hea sõber - rahu ja armastust teile! 

Pildil Roosi ja Ella täna Pingo Doce'is karusselliga sõitmas :) 

Kommentaare ei ole: