reede, 20. mai 2022

79 REISIPÄEV :)


Nii! Lubasin kirjutada toidu hindadest Portugalis :) Käisime täna Peniche'is sööklas ja poes ning hoidsime kõik tšekid ilusti alles.Pingo Doce'i söökla on Portugalis kindlasti kõige soodsam koht, kus kõht täis süüa, ning meie käime seal sageli. Hüppame enne poodi minekut läbi, pargime kõhu täis ning siis hea täis kõhuga šopata :D Täna võtsime viie peale sellised road (lisan hinnad):

Kalkunipraad valge riisi ja brokkoliga - 6, 29 eurot
Vesi - 36 senti
Suur kausitäis juurviljasuppi - 74 senti (2 tk)
Kalapraad (merikoger) valge riisi ja brokkoliga - 6, 99
Vegetaldrik riisi, brokkoli ja kartulitega - 2, 25
Leib - 12 senti

Ehk siis suure prae saab kätte 6-7 euroga nign supi 70 sendiga. Nüüd - kuidas Eestis? Saab kuskil sellise raha eest süüa? Pildil siis minu kalkunipraad :)

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Palju hapukurk portugaalis maksab?

Krista ütles ...

Palju ööbimine maksab?

ann ütles ...

Kui on Tartusse asja, siis eelistan kohtumaja kohvikut, mis pakub lihtsast toitu, midagi saranast, nagu pildil. Mina võtsin näiteks kanašnitsel + keedetud tatar + peedisalat. Kõik oli maitsev ja kogus piisav, et kõhu sai täis. Aga hind... Täpselt ei mäleta, 2 midagi või 3 midagi maksis.

Maapiirkonnas? Pole ammu käinud (kodus sussutan sööki ise), aga netist leidsin, et meile lähim kohvik pakub päevapraadi (stroganov, lõhepasta, šnitslitasku, kanarullid, hakklihapallid juustukastmega, praekala kartulipüreega...) 3.50 ja suppi 2.90.Päevapraad + pannkook+ piim/keefir pakutakse 5 eur. Kallimad praed on 7eur midagi.

Irja ütles ...

Hapukurki ma ei teagi :D Ööbimine oleneb kohast ja sellest, kui pikalt ööbid. Mida pikemalt, seda odavam. Koroonapandeemia ajal maksis suur kesklinnakorter 1000 eurot kuus :D Nüüd 4000-5000. Praegu, suvel, maksab ookeaniäärne väiksem korter 800-1000 eurot kuus. Aga sisemaal on kindlasti odavam.

Unknown ütles ...

Kuskilt kuulsin, et on probleem, et majad hallitavad. Kui see nii on, siis milles põhjus ja kas seda võimalik ka välistada? Kas Eesti valmismaju valmistavad firmad ka sealmail tegutsevad või üldse ehitajad siit kandist? Mõtes selles, et kui sinna kolida, siis paneks uue püsti, mitte ei hakkaks 900 aastat vana asja üles putitama.:)

Irja ütles ...

Hmm, osad tõesti, aga näiteks meie viimases korteris oli õhukuivati ning seal polnud mingit hallitust. Põhjust ma ei teagi. Ilmselt kuna ei köeta eriti talvisel perioodil. Eesti ehitusfirmadest siin ma küll midagi ei tea ning ma arvan, et see mõte on sul väga hea.