neljapäev, 24. november 2022

MINGE PERSE OMA KRIISI JA SÕJAGA!

Mulle tundub, et terve Eesti ühiskond on praeguse valitsuse juhtimise all muutunud pioneerilaagriks. Mäletate, mis oli pioneeridele esitatud küsimus ning mida pioneerid selle peale vastama pidid?

"Kas oled valmis!"
"Alati valmis!"

Nohh, sõbrad, aga nüüd me olemegi selle praeguse valitsuse juhtimise all sattunud olukorda, kus me peame samuti JÄLLE olema VALMIS. Valmis kriisiks, valmis sõjaks.

Aga kurat võtku, ma ei taha mingiks kriisiks ega sõjaks valmis olla! Ma tahan rahulikult elada. NORMAALSES ÜHISKONNAS. Nii, et ei pea iga hetk, une pealt olema mingiks ettearvamatuks õnnetuseks või katastroofiks valmis olema.

Tahan rahulikult elada. Süüa ja juua, vett, sooja ning elektrit. Internetti. Kuskilt on välja karanud seltskond, kes väidab, et hoplaa, need ei olegi enam normaalsed soovid. Normaalne on hoopis elada kiviajas. Ikka Orwelli vaimus: Sõda on rahu, vabadus on orjus, rumalus on jõud! Halbolu on heaolu! 

Minu pärast uskuge neid lollusi, kui tahate. Siduge omal silmad kinni ja korrutage kasvõi tuhat korda päevas üle: Sõda on rahu, vabadus on orjus, rumalus on jõud! Laske käia, aga mina ei ühine. 

MINGE P... OMA KRIISI JA SÕJAGA! Mina tahan normaalselt elada ja sõda ei ole minu jaoks iial rahu, vabadus ei ole minu jaoks iial orjus ning rumalus pole minu jaoks iial jõud. 

Seetõttu ei ole mina ka mitte iial sõjaks valmis. Ma ei kavatse mitte iial sõjaks valmis olla, sõda normaalseks pidada ning selleks kuidagiviisi valmistuda. Ega ka sõjas kuidagiviisi osaleda. 

Ja mulle hakkab üha enam pärale jõudma, miks on EKRE loosung "Päästame Eesti!" Just, päästmist me kõige enam vajamegi.
Praegune valitsus pakub meile kriise ning sõda ja ootab, et me selle peale, keel suust väljas, püsti kargaksime ning pioneerisalgana aplodeeriksime.

Kas oled kriisiks ja sõjaks valmis!
Ei ole, minge p... oma kriisi ja sõjaga!

3 kommentaari:

ann ütles ...

Loomulikult on sõda nõme ja iga arenenuma inimese jaoks täielik mõttetus.

Aga maailmas elab mitmesuguse arengutasemega inimesi ning madalama arengutasemega inimeste jaoks on vägivallaga (sõjaga) millegi saavutamine väga ahvatlev.
Meenutades Sven Grünbergi intervjuusid (aga kindlasti ei ole seda öelnud ainult tema, muidugi), et "kõik halb siin maailmas tuleb rumalusest"

"inimene on kohustatud ennast arendama, sest kõik halb siin maailmas tuleb lõppkokkuvõttes rumalusest. Kas või sellest rumalusest, et ei saada aru, et me ise oleme rakud organismis, mille nimi on inimkond. Kui me hävitame või kahjustame neid rakke, siis me hävitame ju iseennast. Kahjuks Putin ei saa sellest aru ja Kirill ei saa aru. Tegelikult me ju hävitame iseennast. Me hävitame seda olendit, mille nimi on inimkond."

Samas ütleb ta, et vale on olnud "Lääne liigne järeleandlikus, aga ka lausrumalus jõhkardite suhtes" ning "kahjuks on neil selles osas olnud edu, kuna kaasamängijad on olnud kanapimedad Schröderid, Merkelid ja Macronid. Õnneks on viimastel aegadel siiski muutused toimumas. Selleks on vaja eeskätt mehisust ja julgust, mitte alalhoidlikku, feminiinset pehmust, nutuseid patsifiste ja ostetavaid riigijuhte, vaid just mehist väge, mida on meil aastaid alla surutud.

Kui minu jutt tundub kellelegi ehk ootamatult jõuline, siis meenutan, et Mahatma Gandhi vägivallatu võitluse idee alus oli see, et ta teatas brittidele: teid on siin 100 000, meid aga 300 miljonit. Jah, sellise proportsiooniga võib endale patsifismi lubada küll, vastupidiste proportsioonide korral aga kaoksid väikerahvad, nagu meiegi, igavikku."

Veel ütles Grünberg, et ilu ei päästa maailma:
"mõte, et ilu päästab maailma, on küll ilus, aga rumal.""Ilu ei päästa maailma, ta saab leevendada siin ilmas elamist."

Ja seda arvan ka mina, et ilus rääkimine on hea asi küll. Aga kahjuks toimib ainult normaalsete, st. selle osa piires inimkonnast, kes on juba teatud tasemeni arenenud.
Jõhkardite puhul suhtumine "räägime nendeg ilusti" ei toimi, kahjuks.
Ehk siis jah, seni, kuni inimkond koosneb väga erinava arengutasemega inimestest, me ei pääse sellest, et keegi tahab jälle kasutada oma mingite eesmärkide saavutamiseks jubedust nimega sõda.

Selles mõttes, nii kahju kui see ka pole, tuleb sõja võimalusega arvestada,ehk siis "olla valmis" - kulutada resurssi relvastuse tootmiseks, sõjaväe pidamiseks jms. Kui kõige selle peale tegelikku sõda ei tule (kuna jõhkramad näevad,et see valmisoleks pmst on) , siis on juba isegi paganama hästi.

Anonüümne ütles ...

Väga hea kriitiline sõnavõtt.
Meenutab Reitelmani või Võrno esinevaid protestimisi.

Anonüümne ütles ...

Loosung "Isamaa on hädaohus ja sõda tulemas" oli juba Vana-Roomas efektiivne teema, mis sobis lihrahva hirmutamiseks ja eliidilt tähelepanu kõrvalejuhtimiseks.